Guus van der Wegen nieuwe pastoor Boshoven/Laar in Weert

WEERT – Kapelaan Guus van der Wegen van Sittard wordt de nieuwe pastoor van het parochiecluster Boshoven en Laar in Weert. Dat is dit weekeinde in de betreffende parochies bekend gemaakt. Hij volgt pastoor Paul Tervoort op, die een nieuwe benoeming in het dekenaat Gulpen heeft gekregen.

Pastoor van der Wegen wordt verantwoordelijk voor de parochies H. Oda in de wijk Boshoven en HH. Hiëronymus en Antonius in de wijk Laar, beide gemeente Weert. Deze parochies vormen al geruime tijd een samenwerkingsverband. Van der Wegen (57) is geboren in Goirle. Hij volgde de priesteropleiding aan het grootseminarie Rolduc en werd in 1993 tot priester gewijd. Sindsdien was hij actief als kapelaan in de parochies van Kerkrade-Chevremont, Heerlen-Heksenberg en sinds 2005 in de samenwerkende parochies van Sittard. Van der Wegen zal tegen het einde van dit jaar aan zijn nieuwe taak in Weert beginnen.

Nieuwe kapelaan Sittard
Na het vertrek van Van der Wegen krijgt Sittard een nieuwe kapelaan. Het betreft Ranil Weerawarna (31). Hij is een van de priesterstudenten die onlangs hun opleiding aan het grootseminarie Rolduc hebben afgerond. Op 31 oktober wordt de uit Sri Lanka afkomstige Weerawarna samen met vijf andere studenten tot transeunt diaken gewijd. Het is de bedoeling dat hij volgend jaar tot priester wordt gewijd. In Sittard wordt hij benoemd tot kapelaan van de samenwerkende parochies HH. Petrus en Michael (centrum), H. Bernadette (Baandert) en H. Paulus (Limbrichterveld), H. Hart van Jezus (Overhoven), O.-L.-Vrouw Geboorte (Broeksittard) en H. Gemma (Sanderbout) in Sittard.

Diaken naar Heerlen-Noord
Diaken Ton Jegerings (68) wordt met ingang van 1 september benoemd tot diaken-assistent van de samenwerkende parochiefederaties Heerlen-Noord. Hiertoe behoren de parochies H. Cornelius, H. Paulus en Christus Koning (Heerlerheide/Nieuw-Einde), H. Antonius van Padua (Vrank), H. Gerardus Majella (Heksenberg), H. Hart van Jezus, HH. Martelaren van Gorcum, H. Geest en H. Drievuldigheid (Schandelen/Meezenbroek/Schaesbergerveld). Jegerins is nu nog diaken-assistent in het parochiecluster Heerlen-centrum met als aandachtsgebied de wijk Molenberg. Deze taak legt hij per 1 september neer. Naast zijn nieuwe taak in Heerlen-Noord blijft diaken Jegerings verantwoordelijk voor het woonwagenpastoraat in het dekenaat Heerlen.

Vorig artikelVragen over gestort bouwpuin in Blauwe Meertje
Volgend artikel2e Hema Volksloop weer een succes