Tweede editie Roermond City Triathlon gaat door

Roermond – De eerste editie van de Roermond City Triathlon (RCT)in 2019 was een groot succes. De organisatie ging begin 2020 vol energie aan de slag om dit jaar een nog gavere editie te organiseren. En toen kwam Corona. Een bizarre tijd, waar iedereen nog middenin zit. Het bestuur van de RCT heeft echter besloten de triathlon door te laten gaan, aangepast op de 1,5 meter samenleving natuurlijk.

Corona-proof triathlon
“De veiligheid en gezondheid van de deelnemers en vrijwilligers staat op de eerste plaats. Er worden diverse maatregelen genomen om het sportevenement op een verantwoorde manier te laten doorgaan, volgens richtlijnen van de Veiligheidsregio en de Nederlandse Triathlon Bond”, vertelt voorzitter Martijn Noldus. Het aantal deelnemers is beperkt: er kunnen maximaal 800 deelnemers meedoen. De finale van de derde en vierde divisie landelijk is geschrapt. Het Nederlands kampioenschap jeugd en junioren gaat wel door.

Overige maatregelen die genomen worden zijn:

  • Om de 1,5 meter afstand te bewaren, is er minder publiek toegestaan. Iedere deelnemer mag 2 personen publiek meenemen.
  • Ook worden op het hele terrein met markeringen routes aangegeven, zodat deelnemers en bezoekers de nodige afstand kunnen houden.
  • Vrijwilligers krijgen mondkapjes en handschoenen. Daarnaast is er op veel plekken desinfecterende gel voorhanden.

De organisatie houdt de berichtgeving van het RIVM nauwlettend in de gaten en houdt deelnemers hierover op de hoogte. Mocht de triatlon onverhoopt toch niet door gaan? Dan krijgen de deelnemers hun inschrijfgeld terug.

Inschrijven en meedoen
“Voor nu staan alle lichten op groen en doen we ons best er een succes van te maken. De inschrijvingen lopen goed, dat geeft vertrouwen en laat zien dat er grote behoefte is aan sportevenementen”, aldus secretaris Jeroen van der Eerden. Meedoen? Aanmelden kan via www.roermondcitytriathlon.nl.

 

Vorig artikelLVO-Weert krijgt subsidie om het techniekonderwijs verder te ontwikkelen
Volgend artikelPlan ‘Chinezenhotel’ nabij Designer Outlet niet uitgesteld