Plan ‘Chinezenhotel’ nabij Designer Outlet niet uitgesteld

ROERMOND – Het plan voor een nieuw hotel in Roermond dat gericht is op de Aziatische markt wordt niet uitgesteld. De Roermondse coalitie heeft dat besloten.

Dat meldt De Limburger. Het hotel moet komen te liggen in Jazz City, nabij de Designer Outlet. Jazz City is een megaproject dat een gebied van zes hectare beslaat. Het omvat  appartementen, nieuwe winkels, horeca, een hotel en 4300 parkeerplaatsen.

Geen uitstel
De oppositiepartijen van de Roermondse gemeenteraad hadden gevraagd om het plan in de ijskast te doen. Ze vrezen namelijk dat het hotel concurrentie gaat vormen voor de andere hotels in de stad, omdat de Aziatische markt waar het zich op richt is ingestort vanwege de coronacrisis.

Wethouder Angely Waajen stelt dat het college de raad al tegemoet is gekomen door een nieuw ‘ijkmoment’ in te bouwen. Voorheen was het de bedoeling de huidige ontwerpverklaring te zijner tijd zonder tussenkomst van de raad om te zetten in een definitieve ontwerpverklaring. Nu mag de raad in het eerste kwartaal van volgend jaar zijn mening geven. Volgens Waajen is er geen enkel verschil tussen dan ‘neen’ zeggen of dat nu doen. In beide gevallen kan de benodigde omgevingsvergunning niet worden verleend.

Vorig artikelTweede editie Roermond City Triathlon gaat door
Volgend artikelLa Place sluit 23 filialen, zo ook Nederweert, 480 banen staan op het spel