Home Locatie Weert Maar 88 van 440 stoelen bruikbaar in het Munttheater

Maar 88 van 440 stoelen bruikbaar in het Munttheater

voorwaarde van de anderhalve meter afstand drukt de opgewekte stemming

Bron: www.munttheater.nl

WEERT – De versoepeling van de coronamaatregelen zijn goed nieuws voor de Limburgse theaters. Zo is er per 1 juli geen maximum meer aan het aantal bezoekers. Maar de voorwaarde van de anderhalve meter afstand drukt de opgewekte stemming bij het Munttheater in Weert.

Voor het theater betekent dit dat maar een vijfde van de zaal mag worden gebruikt.Het theater telt 440 stoelen. Door de anderhalve meter-maatregel blijven er hier 88 van over. Dat heeft te maken met de ronde zaal. “We zijn blij met de heropening, maar helaas kunnen we door deze maatregel maar 88 stoelen gebruiken”, zegt directeur Brigitte van Eck van het Munttheater. Ze wil niet creatief gaan rekenen, en daarvoor later door controle mogelijk de deksel op de neus krijgen.
Monologen of klassiek
Eind september heropent het theater. De programmering is geheel aangepast aan de nieuwe tijd, en de beschikbare ruimte. “Eerst dacht ik dat we helemaal niks konden”, zegt Van Eck. “Maar er is wel degelijk ruimte voor kleinere voorstellingen. Denk aan monologen, of klassieke muziek in een kleinere setting. Deze tijd biedt ook mogelijkheden.” 

Dubbele voorstelling
De voorstellingen worden niet alleen kleiner, ook de frequentie wordt aangepast. Elke show wordt twee keer per avond opgevoerd. Om 19:00 uur en om 21:30 uur. Daarbij wordt samengewerkt met de horeca in de binnenstad. Bezoekers kunnen voor of na de voorstelling een hapje en drankje nuttigen in de buurt.

Jeugd
Verder geeft Van Eck aan dat er in het najaar ook veel ruimte komt voor jeugdtheater en samenwerking met scholen. Ze hoopt dat in januari de normale programmering kan worden opgepakt. “Maar of dat ook echt gaat gebeuren, is natuurlijk een groot vraagteken.”