De ETF-Group neemt SOIOS B.V. over

WEERT – De ETF-Group uit Nederweert heeft de activa en enkele werknemers van SOIOS B.V. uit Maastricht overgenomen. SOIOS ontwikkelt, produceert en assembleert innovatieve wegtreinen voor personen- en goederenvervoer. SOIOS onderscheidt zich in de markt met hoogwaardige elektrische en op zonne-energie aangedreven voertuigen, passend in het beleid om naar milieuvriendelijk en emissievrij vervoer te komen.

De gevolgen van de COVID-19 crisis waren voor SOIOS dusdanig dat er recent faillissement werd aangevraagd. Voor de ETF-Group zijn de voertuigen een mooie aanvulling op de producten van ETF Ride Systems, gespecialiseerd in voertuigen voor de amusementsindustrie en musea. Meest bekend zijn de (trackless) voertuigen voor interactieve (dark) rides, zoals bijvoorbeeld Symbolica in De Efteling.

De SOIOS activiteiten worden voortgezet onder de ETF – SOIOS B.V. vlag. Deze begeeft zich op de amusementsmarkt en opereert bovendien binnen andere branches zoals het bedrijfsleven en de bouwwereld. De voertuigen zijn perfect voor recreatieparken, dierentuinen, openluchtmusea en strandboulevards, evenals vakantieparken, luchthavens en zelfs parkeerplaatsen.

De engineering en assemblage van ETF – SOIOS wordt geïntegreerd bij de ETF-Group te Nederweert, sales en marketing van ETF – SOIOS en ETF Ride Systems gaan in de toekomst nauw met elkaar samenwerken.

Vorig artikelGratis online groene sessie voor Weerter tuiniers
Volgend artikelHeb je een groen hart en vind je het belangrijk dat iedereen een eerlijke kans krijgt?