Stichting OntspanWater start crowdfundingsactie

De laatste loodjes op weg naar een warmwater bad in Weert‘Simpelweg omdat de noodzaak voor een dergelijk bad evident is’

WEERT – Na een periode van onvermoeid doorzetten en hard werken achter de schermen komt het warmwaterbad voor Weert en omstreken daadwerkelijk in zicht. Het begrote bedrag (270.000,- euro) is voor tweederde binnen. In de regel wegen de laatste loodjes het zwaarst, daarom start stichting OntspanWater een crowdfundingsactie om de realisatie zo snel mogelijk veilig te stellen.

Stichting OntspanWater maakt zich sterk voor een therapeutisch bad voor therapie en verlichting dat toegankelijk is voor iedereen; particulieren, therapeuten en instellingen. Kortom, Weert wordt een (therapie)bad rijker, waar mensen van alle leeftijden, met of zonder begeleiding, samenkomen voor ontspanning, ontmoeting en verbinding. Gemoedelijk, kleinschalig, persoonlijk en in een rustige omgeving.

De afgelopen jaren zijn reeds enkele mooie stappen gezet en een flink aantal hordes genomen. “De eerste jaren lag vooral de focus op het vinden van een locatie. Sinds de bestemming aan de Kessenichstraat definitief is, staat alles in het teken van fondsen werven, acties organiseren en het uitbreiden van ons netwerk”, aldus Suzanne Moonen, voorzitter van de stichting. “We staan te popelen om met de bouw te beginnen en het warmwaterbad te realiseren voor de mensen die het zo hard nodig hebben.”

Op dit moment heeft de stichting al bijna 70 procent van de benodigde middelen bij elkaar. In totaal is een bedrag van ongeveer 270.000,- euro nodig, wat deels ook uit donaties in natura kan bestaan. “We hebben hulp nodig! Simpelweg omdat de noodzaak voor een dergelijk bad evident is. Daarom roepen we de Club van 100 in het leven.”

De Club van 100 is voor iedereen (bedrijven en particulieren) die de stichting een warm hart toedraagt en jaarlijks tenminste 100,- euro wil doneren. Deze donaties zijn bedoeld voor extra faciliteiten rondom het zwembad, zoals railsysteem, verlichting, MIVA toiltet, doucebrancard, kleedhokjes et cetera. “Leden van de Club van 100 hebben wat ons betreft het hart op de juiste plaats en worden dan ook meegenomen in diverse activiteiten en publicity momenten.”

Kijk op de crowdfundingpagina en help mee de bouw van het warmwaterbad:
https://crowdfundingvoorclubs.nl/ontspanwater/goal/view/club-van-100