Roermond geeft ruimte aan horecaondernemers

ROERMOND – Op Tweede Pinksterdag mag de horeca vanaf 12.00 uur weer open.  De gemeente Roermond heeft van diverse horecaondernemers verzoeken ontvangen om terrassen te mogen uitbreiden.  Het college van burgemeester en wethouders wil de ruimte geven aan ondernemers met de inachtneming van de landelijke richtlijnen.

In de strijd tegen het Corona-virus heeft de Rijksoverheid op 15 maart besloten dat in het hele land de horeca gesloten moest worden. Deze maatregel wordt op 1 juni opgeheven. Met de Koninklijke Horeca Nederland (afdeling Roermond) en ondernemers  is intensief samengewerkt om dit met het oog op de landelijke richtlijnen zo goed mogelijk te doen.

Wethouder Angely Waajen (Economie en Binnenstad) is blij dat ondernemers eindelijk weer een beetje ruimte krijgen om te ondernemen. “Het water staat veel ondernemers inmiddels aan de lippen en het is goed dat er weer wat perspectief geboden wordt. De gemeente Roermond wil zo veel mogelijk ruimte bieden aan ondernemers, waarbij de landelijke kaders voor veiligheid en volksgezondheid natuurlijk gerespecteerd worden”, aldus Waajen.

De gemeente maakt in de uitwerking onderscheid in horecaconcentratiegebieden en overige locaties. Voor de horecaconcentratiegebieden Markt, Munsterplein, Roerkade, Stationsplein en Zwartbroekplein zijn per plein, in samenwerking met de betreffende ondernemers, afspraken gemaakt. Voor de overige locaties kunnen ondernemers vanaf vandaag op de website van de gemeente Roermond (roermond.nl/nieuws/terrasuitbreiding) zelf eenvoudig  zien wat voor hun specifieke situatie kan en mag. Ondernemers hoeven geen vergunning aan te vragen, het invullen van een meldingsformulier is voldoende

Markten
Niet alleen de terrassen vragen meer ruimte op de pleinen. Ook de wekelijkse Roermondse markten hebben vanwege de Corona-maatregelen extra ruimte nodig. Hiervoor is een passende oplossing gezocht. De zaterdagmarkt zal vanaf 6 juni op de Markt en het Kloosterwandplein plaatsvinden. De woensdagmarkt blijft op het Munsterplein. Het Stationsplein wordt de nieuwe locatie van de Antiek- en brocantemarkt.