Help de otter op Wereld Otterdag

WEERT – Otters zijn van die dieren die het maar niet wil lukken in Nederland. We proberen constant om de populatie weer op de been te krijgen maar zonder succes. Sterker nog, vorig jaar zetten we 100 otters uit en daarvan legde maar liefst een derde het loodje. Hoog tijd dus om de otter beter op de kaart te zetten, en dat doen we met een Wereld Otterdag, op de laatste woensdag van mei.

Wat het doel van deze dag is, laat zich raden. Het is dan het uitgelezen moment om eens goed na te denken over hoe belangrijk otters wel niet zijn, en hoe ze het lokale ecosysteem in stand houden. Om te zorgen dat de Otter blijft bestaan in Nederland, moeten er maatregelen genomen worden. Zo is er 37.926 euro nodig om het versnipperde landschap in de Gelderse Poort flink aan te pakken.

Niet alleen otters profiteren hiervan maar ook verschillenden planten en andere diersoorten. Wilt u bijdragen aan het redden van de otters, kunt een hier doneren.

Hieronder nog drie feiten over de otter:

  • Otters kunnen wel 6-8 minuten onder water blijven
  • Otters eten onwijs veel; dagelijks wel 15% van hun lichaamsgewicht
  • Tussen 1988 en 2002 kwamen er geen otters voor in Nederland
Vorig artikelRoermond geeft ruimte aan horecaondernemers
Volgend artikelRabobank Venlo en Horst Venray samen verder als Rabobank Noord-Limburg