Adieu “Het Peeljuweel” !

OSPEL – Met het aanbrengen van de nieuwe ondernemingsnaam aan de gevel van café-zaal Het Peeljuweel te Ospel namen de ondernemers Johan en Reilinde van Houts dit weekeinde afscheid van Het Peeljuweel. Zij zetten het horecabedrijf voort onder de naam “Hotel Eetk’fee de Vlik “.

Nadat in de wintermaanden het hotel op de bovenverdieping van Het Peeljuweel grondig werd gemoderniseerd, is na vastenavond het café totaal omgebouwd tot een sfeervol
eetcafé. Johan en Reinilde zouden het heel erg graag officieel heropenen, maar de Coronaperiode laat dit nu niet toe.

Met een meetband en de richtlijnen van de gemeente in de hand waren zij zaterdag jl. het nieuwe terrasmeubilair aan het plaatsen (voorwaar een hele klus) in de hoop dat zij per 1 juni a.s. – of mogelijk al met Pinksteren ? – in ieder geval hun nieuwe terras in gebruik mogen nemen. Zij hopen dat Eetk’fee de Vlik ook spoedig zal volgen.

Ik mocht al een kijkje in het eetk’fee te nemen : het is niet terug te kennen ! Een sjiek en warm ingericht restaurantgedeelte in de ruimte waar voorheen het grote buffet overheerste. Van hieruit hebben de eetgasten een fraai uitzicht over de dorpskern. Het nieuwe kleinere buffet staat ruggelings tegen het oude buffet in de vroegere biljarthoek, waar nu ook enkele stamtafels zijn opgesteld. In de loop der jaren zag ik meerdere buffetten verdwijnen, maar in deze zijde van het pand werd er nooit een ingericht.

Waar de laatste jaren in het centrum van Ospel door de week geen enkel café of terras
geopend was, zullen binnenkort twee nieuwe terrassen het dorp verrijken. Naast het terras van de Vlik met uitzicht over het kerkplein gaat ook het terras van “Brasserie Vrienden van de Peel” in de M.F.A De Haaze-hoof open. De brasserie werd in eind januari gebruik gnomen. Dit zonnige terras op de hoek Annstraat-Stad geeft uitzicht over het dorpsplein, het Aerthijsplein.

De exploitanten Christian en Joey van de brasserie zijn ook druk in de weer om hun ruime en zonnige terras conform de richtlijnen op te zetten. Ik wens beiden horecaondernemers alle succes en binnenkort meer “beweegruimte”. De (fiets)toerist, die Ospel passeert kan eindelijk weer terecht in het dorp voor zijn natje en/of droogje.

Sjef Geuns