Meimaand Mariamaand

Venerabele Broederschap van de Miraculeuse Onse Lieve Vrouwe tot Weert

WEERT – Het Venerabele Broederschap van de Miraculeuse Onse Lieve Vrouwe tot Weert (opgericht in 1404) heeft afgelopen zondag een bloemenkrans ophangen bij het Mariabeeld dat aan de buitengevel van de linkerzijbeuk. De brandweer van Weert verleende hieraan medewerking met een ladderwagen.

Dit gebeurde onder het toeziend oog van een kleine delegatie van Broedermeesters en Mariadraagsters. Dit alles kon plaatsvinden met inachtneming van de vereiste 1,5 meter onderlinge afstand i.v.m. de coronamaatregelen.

Openstelling Sint Martinuskerk
De kerk van dinsdag tot en met vrijdag open van 14.00 tot 15.00 uur. Op zaterdagen van 11.00 tot 15.00 uur. Daarnaast is de kerk op alle zondagen in mei, mede door vrijwilligers van de Broederschap en de Kerkenwacht, extra opengesteld van 13.00 tot 16.00 uur. In de kerk is de rechter zijbeuk gewijd aan Maria. Het neo-gotische Maria-altaar werd in 1912 vervaardigd door het Roermondse atelier van Jos Thissen. Ook staat langs de zijwand het miraculeuze beeldje van Onze Lieve Vrouw van Bijstand.

Mariakapel St.-Raphaelpad
De Mariakapel aan het St.-Raphaelpad (naast de Hema) is met behulp van vrijwilligers elke dag geopend van 10.00 tot 16.00 uur.

Vorig artikelWinkelpand Valora Style by Stultiens wordt appartementencomplex
Volgend artikelBibliocenter geopend vanaf maandag 11 mei