Nextdoor faciliteert grootste lokale digitale kleedjesmarkt van Nederland tijdens Koningsdag

Jong en oud kan zich online aanmelden om spulletjes te kopen en verkopen in eigen gemeente

Koninginnedag in Weert 2011

WEERT – In deze vreemde tijden moet er worden gezocht naar bijzondere oplossingen om tradities in ere te houden. Daarom lanceert Nextdoor, de hub voor de buurt, op Koningsdag een digitale kleedjesmarkt. Jong en oud kan op 27 april vanaf 9 uur ’s ochtends snuisterijen via de Nextdoor-app aanbieden. De digitale kleedjesmarkt is tot 9 uur ’s avonds geopend.

Voor de digitale kleedjesmarkt heeft Nextdoor 355 digitale groepen aangemaakt, een voor elke gemeente van Nederland. Verkopers, dat zijn geverifieerde leden van Nextdoor, kunnen zich alvast inschrijven om hun online plekje veilig te stellen. Vervolgens kunnen zij op Koningsdag foto’s van hun spullen delen in de groep, inclusief korte omschrijving en vraagprijs. Kopers kunnen door alle foto’s bladeren en persoonlijk contact opnemen met de verkoper om de aankoop af te handelen.

“Koningsdag is dit jaar helaas anders dan de voorgaande jaren. Gezinnen kunnen niet langs de kleedjes op de traditionele markt struinen en kinderen kunnen geen extra zakcentje verdienen. Mensen komen samen om Koningsdag te vieren, maar op dit moment is dat niet mogelijk”, zegt Michel Visser, Head of Community & Partnerships Nederland bij Nextdoor. “Om de traditie toch een beetje in stand te houden en mensen met elkaar in contact te brengen, faciliteren wij op Nextdoor de grootste lokale digitale kleedjesmarkt van Nederland. Tijdens Koningsdag is de vrijmarkt dus toch geopend! Zoek daarom naar verloren schatten op zolder of achter in de kast, stal een kleedje uit en maak er een foto van. Zo vieren we Koningsdag toch samen en leer je de mensen in de buurt weer beter kennen.”

De digitale kleedjesmarkt van jouw gemeente is te vinden onder de groepsnaam: Digitale Kleedjesmarkt + Gemeente. Het is al mogelijk om jouw persoonlijke plekje als verkoper te reserveren. Op de dag zelf kan iedereen die de groep bezoekt, zien wat er wordt aangeboden. Spreek met elkaar een prijs af via een persoonlijk bericht en niet in de groep. Houd bij het ophalen of wegbrengen van de aankoop rekening met de richtlijnen van het RIVM en houd dezelfde methoden aan als de pakketdiensten. Dat betekent het pakketje bij de deur zetten, aanbellen en op gepaste afstand bevestigen dat de aankoop is geleverd.

 

Vorig artikelGroen schoolplein voor Citaverde College Nederweert
Volgend artikelWeerter kermis 2020 onzeker