Corona virus al sinds 15 februari in Nederland

Het coronavirus was al op 15 februari in Nederland, twaalf dagen voordat de eerste patiënt officieel positief werd getest. Dat meldt het AD op basis van gegevens van het RIVM.

Het RIVM gaat na wanneer in het ziekenhuis opgenomen patiënten voor het eerst ziek werden. “En dan zie je dus dat de eerste ziektedag van de eerste Nederlandse patiënten midden februari was”, aldus de RIVM-woordvoerder in de krant.

Er waren meer aanwijzingen dat corona al eerder in Nederland was dan 27 februari. Zo bleek uit een peiling onder ziekenhuispersoneel in Brabant dat bij 7 van de 86 besmette medewerkers de klachten ook al veel eerder begonnen, vanaf medio februari. Zo meldt de NOS

Vorig artikelOpnieuw grote natuurbrand, ditmaal in Tienray
Volgend artikelMini concert bij de Geertenhof in Weert