Weekblad de Grenskoerier na zestig jaar failliet

Weert de Gekste en Grenskoerier gaan samenwerken

CRANENDONCK – Weekblad de Grenskoerier is failliet. Het huis-aan-huisblad met een oplage van 13.600 werd verspreid in de gemeente Cranendonck en in de regio Weert en wijdt het bankroet aan de coronacrisis.

Het weekblad maakt het nieuws op de website bekend: ‘Dit jaar vierden we de zestigste verjaardag van de Grenskoerier. Het is tevens onze laatste verjaardag. Het coronavirus heeft ook de Grenskoerier het laatste stootje gegeven.’

Bankroet
Hiermee verdwijnt een begrip voor jong en oud. Het weekblad bracht het gewone, het kleine nieuws dat dicht bij huis ligt, de gemeentepolitiek, de sport, culturele evenementen, carnaval en kermis. Winkeliers en andere ondernemers brachten via het medium hun koopjes en acties aan de man (vrouw), er was gemeentenieuws, er waren specials, er waren kerkberichten en wie over een of ander onderwerp een uitgesproken mening had kon die mening via de Grenskoerier ventileren. In februari werd er nog een regionale samenwerking met Weert de Gekste aangekondigd door beide partijen.

Vorig artikelOuderen en jongeren uit Peel & Maas en Leudal haken samen een warme deken
Volgend artikelEen winkelier van hier: Romana van Beauty & Welness Romana