Ouderen en jongeren uit Peel & Maas en Leudal haken samen een warme deken

LEUDAL – Zorggroep Hilzijn en Lilian Rutten, eigenaresse van Puur Creatief (een Instagram pagina over haar haakkunsten met 32.000 volgers), willen in deze turbulente tijd iets extra’s doen. Zowel voor ouderen in de verzorgingstehuizen als voor jongeren in woongroepen is het een bijzonder moeilijke tijd waarin de sociale contacten tot een minimum beperkt zijn. Het project “Warme deken” brengt deze twee groepen samen op afstand.

Lilian is werkzaam als begeleider van jongeren bij Zorggroep Hilzijn, een plaats waar (jong) volwassenen met psychische problematieken en een turbulent verdelen liefdevol begeleidt worden in woongroepen en in de ambulante thuissituatie. Lilian werkt voornamelijk met jongeren in woongroepen. “Ik zie dat deze groep in het bijzonder het lastig vindt om hun draai te vinden en zich thuis te voelen. Zeker in deze tijd is een veilig thuis extra belangrijk.” Hilde Mesman, directrice van Zorggroep Hilzijn vult aan: “Hilzijn staat voor warmte. Warmte die onze jongens en meiden vaak erg gemist hebben in hun jeugd. We willen middels dit project bewerkstelligen dat de deelnemers het gevoel krijgen dat ze er toe doen en dat ze een bijdrage hebben geleverd aan iets moois.”

Daarom gaan we de jongeren een letterlijke en figuurlijke warme deken aanbieden. Ouderen in verzorgingstehuizen in de gemeenten Peel & Maas en Leudal haken en breien momenteel veel gekleurde lapjes. Deze lapjes worden vervolgens door de jongeren van Zorggroep Hilzijn, onder begeleiding van Lilian, samengebracht tot een mooie, kleurrijke warme deken. Om de ouderen te bedanken en tevens een hart onder de riem te steken zullen de bewoners van Zorggroep Hilzijn gedurende het project met de ouderen bellen. Het eerste gespreksonderwerp is al bekend: De warme deken.

Haak je mee?
Wil je ook aanhaken? Dat kan! Neem gerust contact met ons op!