In memoriam: Jan en Nelly Janssen

Nelly en Jan Janssen

WEERT – Op 30 maart kwam het bericht dat Jan Janssen (1940-2020) en Nelly Janssen – Van Lint (1945-2020) beiden aan de gevolgen van het coronavirus zijn overleden.  Jan & Nelly behoorden in vroegere jaren tot bekende Weertenaren. Zij trouwden op 6 mei 1967. Een eerbetoon aan hen.

Voor veel Weertenaren zijn Jan en Nelly Janssen bekend van het familiebedrijf Janssen Techniek, groothandel in industriële producten en automaterialen tevens toeleverancier aan het onderwijs. Het bedrijf werd in 1947 opgericht door de vader van Jan, Lei Janssen, toen gevestigd aan de Kerkstraat 48 in Weert. Na enkele andere locaties in Weert was het familiebedrijf lange tijd gevestigd naast het woonhuis aan de Roermondseweg (naast autobedrijf Bloemen). Helaas kwam vader Lei op jonge leeftijd (53) te overlijden en als gevolg daarvan namen zijn zonen Jan en Jos de zaak over en sloot hun broer Leon zich later aan.

Janssen Techniek stond o.a. als SKF-dealer bekend in Midden- en Zuid Limburg met vestigingen in Weert, Roermond en Maastricht. De goede naam en faam kwam op de eerste plaats door goed en betrouwbaar werkgeverschap maar zeker ook vanwege fair ondernemerschap. Door succesvol ondernemen, veel persoonlijke aandacht voor de klant en vooral degelijk vakmanschap groeide het bedrijf in Weert uit zijn jasje en werd een nieuwe vestiging betrokken verderop aan de Roermondseweg (waar nu Sligro is gevestigd).

Het familiebedrijf Janssen heeft veel betekend voor het sociale en maatschappelijke leven van Weert. Veel Weerter verenigingen deden met succes een beroep op hun medewerking in de vorm van het beschikbaar stellen van goederen en materialen of met steun in financiële zin. Jan heeft het bedrijf in 1994 verlaten en zijn broer Jos zette het daarna voort totdat dit op 1 januari 1997 werd overgenomen door Hoens Geleen.

Zelf was Jan lid van veel verenigingen en gezelschappen in Weert, waaronder zijn vriendenclub de Bloeëtkèk die in 1960 werd opgericht en onlangs het 12de lustrum beleefde. Daarnaast was hij o.a. lid van Rotary club Weert, Heren 17 en de Kegelclub. Jan en Nelly verhuisden naar Maaseik (België) en woonden vanaf 2015 tot hun overlijden in Hamont. Maar de warme band die zij met Weert hadden ging nooit verloren.

Rogstaekers preens
In 1964 werd Jan Preens van Stadsvastelaovendjvureiniging de Rogstaekers. De Wieërter vastenaovendj werd uitbundig gevierd want dat zat Jan in het bloed als lid van de Bloeëtkèk.

Jan II Janssen (1964)

Het was ook vastelaovendj die Jan en Nelly samenbracht. Nelly werd  in 1965 uitgeroepen tot Rogstaekerin van ut jaor en trok zo de aandacht van Jan. De vonk sloeg over en Jan en Nelly bleven vanaf dat moment samen. Zij trouwden, kregen twee dochters; Edith Kwaspen-Janssen en Peggy Filmer-Janssen en er kwamen vier kleinkinderen.

Na 55 jaar samen te zijn geweest, zijn zij op dezelfde dag overleden en samen zij nu aan hun laatste reis begonnen.

Inmiddels is in besloten kring afscheid genomen van Jan en Nelly. Gelegenheid tot condoleren via deze link.

Vorig artikelNieuws over coronabesmettingen en doden uitsluitend op onze website
Volgend artikelNieuwbouw Houthandel Scheijmans op bedrijventerrein Kampershoek