Britt en Joris uit Weert maken plan B voor bruiloft

Weertenaren Britt Hermans (32) en Joris Noldus (32) tijdens hun vakantie in New York.

Sinds het aanzoek anderhalf jaar geleden leven Weertenaren Britt Hermans (32) en Joris Noldus (32) uit naar hun bruiloft op 20 juni. Nu het coronavirus de trouwdag op losse schroeven zet, hebben ze voor de zekerheid een plan B in het leven geroepen. 

Veel tortelduifjes weten niet zeker of het huwelijk door kan gaan. Vooral mensen die bijvoorbeeld een trouwdatum in juni hebben geprikt. Ook Britt en Joris worstelen met dat probleem. In een interview vertel Britt hoe ze met die onzekerheid omgaat.

Hoe hebben jullie elkaar leren kennen?
‘We hebben elkaar meer dan negen jaar geleden leren kennen. Via een gezamenlijke vriend kwamen we met elkaar in gesprek. Het klikte eigenlijk meteen. Na een tijdje daten, hebben we het officieel gemaakt tijdens oud op nieuw 2010-2011 om half een ’s nachts terwijl het vuurwerk om ons heen afgeschoten werd. In 2014 kochten we ons eerste huis in Nederweert en in 2017 zijn we verhuisd naar ons droomhuis in onze vertrouwde stad Weert.’

Wanneer vond het aanzoek plaats?
‘Anderhalf jaar geleden. Het heeft dus even geduurd voordat Joris op zijn knieën ging. Dit gebeurde op onze vakantie naar New York. Na een hele dag gelopen te hebben en het heel gezellig te hebben gehad, wilde Joris nog even naar Central Park. Eenmaal in Central Park was het al donker en we liepen in een gedeelte dat heerlijk rustig was en waar nauwelijks mensen waren. Hier ging hij uiteindelijk op zijn knieën. Heel lief, intiem en superromantisch! En op de achtergrond de skyline van New York met alle lichtjes. Het aparte was ook nog dat op dat moment de avond blauw opkleurde, omdat er in een transformatiestation in Queens een explosie was.’

Wat voor gevolgen heeft de coronacrisis voor jullie bruiloft?
‘Onze bruiloft staat gepland op zaterdag 20 juni. Hier leven we dus al bijna anderhalf jaar naar uit, met een hoop regelwerk. De nieuwe maatregelen rondom het coronavirus brengen wel stress met zich mee. Je wilt op een leuke en iets minder stressvolle manier naar de bruiloft toe leven, maar nu overschaduwt deze verschrikkelijke pandemie onze dag. Iets waar je echt nooit, maar dan ook nooit over nagedacht zou kunnen hebben. Het is beangstigend. Je wilt niet dat je familie en vrienden besmet raken, maar je wilt ook dat je bruiloft doorgaat en je een mooie dag kunt beleven die alleen maar positiviteit heeft.’

Welke actie heb je ondernomen om de bruiloft door te laten gaan?
‘Afgelopen weekend heb ik contact opgezocht met onze trouwambtenaar en hij adviseerde om een plan B te maken. Een alternatieve datum. Dus hier ben ik mee aan de slag gegaan. Ik heb uiteindelijk een datum gevonden waar alle partijen ook konden. Je moet dan denken aan de trouwambtenaar, gasten, beschikbaarheid van de locatie, fotograaf, videograaf, kapper/make-up, bloemiste, en DJ. Deze datum is vrijdag 11 september 2020. Nu dit geregeld is geeft dit wel iets meer rust. Natuurlijk hoop ik dat 20 juni gewoon doorgaat. Ook omdat we in de maanden augustus, september en oktober een flinke verbouwing van ons huis in de planning hebben staan.’

Vorig artikelInschrijvingen deelname aan Cultureel Lint gestart!
Volgend artikelBurgemeester Kinrooi vraagt premier Rutte om hulp bij grenscontroles