CCC Inc. Spring Tour 2020

foto: Jaap Reedijk

ROERMOND – Op zaterdag 14 maart a.s. treedt de legendarische hippie-band CCC Inc. op bij ECI Cultuurfabriek in Roermond.

Het in 1967 opgerichte folk- en americanagezelschap CCC Inc. speelde in 1970 als enige Nederlandse band op het Kralingenfestival tussen namen als Jefferson Airplane, The Byrds en Pink Floyd en stonden zij een jaar later op de tweede editie van Pinkpop.

In die hoogtijdagen van de band streek CCC Inc. neer in een boerderij in ‘de’ Neerkant, op de grens van Brabant en Limburg, waar de bandleden een commune vormden. Vanuit deze afgelegen plek in de Peel bestookten zij het hele land met hun americana, die zelfs nu na ruim 50 jaar nog steeds tot de top behoort.

In 1978 werd vanuit CCC Inc. Doe Maar opgericht door Ernst Jansz. Nu zijn de heren klaar voor de CCC Spring Tour 2020. Dat de band inmiddels 53 jaar bestaat vormt geen enkele belemmering. Op het podium spatten de vonken er nog steeds vanaf!

 Met: Joost Belinfante, Huib Schreurs, Jaap van Beusekom, Ernst Jansz, Jan Hendriks en Richard Wallenburg

Vorig artikelWeert Lokaal wil jongeren met schulden beter helpen
Volgend artikelRapper Def P. binnenkort in ECI cultuurfabriek