Tuur I Clerx jeugdprins van de Vêrkusköpkes

WEERT – Tuur Clerx is keer 11 jaar oud. Hij is een zoon van Michiel Clerx en Tamara Smeets. Hij is de oudste van drie kinderen en heeft ‘n zusje Bieke en ‘n broertje Dies. Samen wonen zij op de Kerkstraat. 

Door de week maken ze hem elke dag slimmer op OBS de Graswinkel, hier zit hij in groep 8 bij juf Sabrina en juf Liesbeth. In zijn vrije tijd is hij topscoorder bij HV Weert en ruilt hij ook graag zijn hockeystick in voor zijn drumstokken om helemaal los te gaan op het drumstel. Of dat de buurman daar blij mee is, dat maakt hem niet uit. Omdat dit zijn grootste hobby’s zijn, heeft hij de orde ingesteld van: “De Roffelundje Hockeystek”

Naast de jeugdraad heeft hij ook nog 2 adjudanten die hem de komende tijd moeten helpen met het een en ander. Dat zijn namelijk Ruben Verstappen en Yu Van der Stap. Zijn orde heb je al kunnen lezen maar daar naast heeft hij ook nog een super leuk devies. Die heeft alles te maken met zijn grote hobby’s, want zijn devies is: Met stick en stek, wurtj dieëze vastelaovundj te gek.