Robert I van Gemert prins van de Vêrkusköp

WEERT – Robert Van Gemert is 28 jaar jong en groeide op in de Stadhouderslaan als 2e kind van Henny en Mariet Van Gemert.

Hier kreeg hij de carnaval al vroeg met de paplepel ingegoten gekregen en feestte hij al van kleins af aan in een carnavalspakje mee met de mooiste traditie van het jaar. Ook de optocht op Zuid heeft hij een heel aantal keren niet over willen slaan.

Van Gemert: ”Bij basisschool ‘ De Nassauhof’ ging ik graag naar school en hebben ze mij geprobeerd wat slimmer te maken. Toen ik slim genoeg was ben ik naar de ‘Philips van Horne’ en daarna ‘ ’t Kwadrant’ gegaan, om vervolgens met een techniek achtergrond de Sign opleiding te gaan volgen in Eindhoven. Uiteindelijk ben ik gaan werken bij Multisign2 in Kelpen. Hier doen wij alles op het gebied van reclame, een kleine sticker of een volledige Carwrap: niets is daar te groot of te klein. Ik mag mij vooral bemoeien met de voorbereidingen en interne montages, juist die afwisseling maakt dat werk leuk.

Vanaf 2010 ben ik jeugdbegeleider bij V.V. De Vêrkusköp waar ik de dag voor mijn eigen uitroeping mijn 11e jeugdprinsje heb uitgeroepen. Gelijk in het eerste jaar bij de jeugdcommissie heb ik mijn schoonmoeder leren kennen. Niet veel later leerde ik ook mijn meisje kennen waarmee ik iets te graag samen werkte bij de Super op Moesel, ze is blijven plakken. Dat is Daphne Souts. Ze is het 2e meisje van (oud adjudant) Theo en Heidi Souts, ook opgegroeid op Zuid en werkt als pedagogisch medewerkster bij de baby’s op Laar. In 2015 vonden wij het thuis wel goed geweest en zijn we samen gaan wonen op de Sutjensstraat. Nog geen 2 jaar later wilden we toch gaan verbouwen en zijn terecht gekomen op de Irenelaan. Hier wonen wij vanaf 2018 fijn met z’n 2e.

Samen hebben wij 2 grote hobby’s; we duiken graag onder water met een fles op de rug om naar de vissen te kijken en zijn allebei jeugdbegeleidster bij de Vêrkusköp waar wij ieder jaar samen met de jeugdcommissie een groep jeugd de tijd van hun leven bezorgen. Daarna zit ik ook nog bij de slagwerkgroep van Weert-Zuid wat ondertussen een vriendengroep is geworden die ook muziek maken in plaats van anders om.

Mijn orde heeft dan ook alles te maken met mijn hobby’s die ik met veel plezier uitvoer, plus dat ik zo dyslexies ben als een kameel. Ik heb ingesteld: De orde vanne Gooi Zin!

Naast mijn schitterende meisje heb ik ook nog een paar adjudanten nodig die samen met ons de komende tijd zullen feesten. De eerste adjudant is Stefan Aspers. Hij is mijn beste kameraad sinds de middelbare school, opgegroeid op Zuid maar woont op Fatima.
De 2e adjudant, Jan-Joris Duisters, ken ik al vanaf dat ik de drumstokjes vast hou bij de slagwerkgroep. Hij is opgegroeid op Zuid, maar woont met zijn vrouw Joëlle in Nederweert. Samen hebben ze een meisje Jolie. De 3e en laatste adjudant is Roy Winkelmolen. Hij is met de carnaval ook jeugdbegeleider bij de Vêrkusköp, maar mag dit jaar deze rol vervullen. Ook hij is opgegroeid op Zuid maar woont op Boshoven met zijn vriendin Ashley Vrijhoeven. Samen hebben ze een jongetje Logan.”

Zijn devies heeft alles te maken met zijn hobby’s en zijn werk, want mijn devies is:
Duike of drömme, laotj ’t verrékke! Heej blieftj de jeugd plekke!

 

Vorig artikelWeertenaar Domique Vleeshouwers onderscheiden met Nederlandse muziekprijs
Volgend artikelTuur I Clerx jeugdprins van de Vêrkusköpkes