Hoorzitting over appartementen in St. Josephkerk

woensdag 8 januari

1958 - St. Josephkerk Keent

WEERT – In 2016 heeft het kerkbestuur de opdracht gekregen van het bisdom om de St. Josephkerk in Weert te sluiten. Dit is op 6 oktober 2017 in een parochievergadering bekend gemaakt.

Om het gebouw, een rijksmonument, te kunnen behouden heeft het kerkbestuur gezocht naar een waardige herbestemming. Op 13 december 2019 is de koopovereenkomst getekend met Gerobas B.V.

Hoorzitting
Volgende stap in het proces voor het onttrekken van de kerk aan de eredienst, is het houden van een hoorzitting. Deze zal plaatsvinden op woensdag 8 januari 2020 om 20.00 uur in het Keenter Hart, St. Jozefskerkplein 3 in Weert. Alle geïnteresseerden zijn hierbij welkom.

Toekomst
De nieuwe eigenaren willen appartementen maken in het kerkgebouw. Hiervoor zijn diverse onderzoeken en procedures nodig en ook de medewerking van de gemeente. Hiermee zal enige tijd gemoeid zijn. Het kerkbestuur wil de St. Josephkerk in gebruik houden totdat met de herbestemming gestart wordt. Zo worden leegstand en mogelijke verloedering voorkomen.

Vorig artikelBrand in loods Graafschap Hornelaan Weert
Volgend artikelEritreeërs vieren vandaag kerst in Weert