Eritreeërs vieren vandaag kerst in Weert

Tewahedo Kerk Weert

WEERT – De Eritrese Christelijke Oriëntaalse Orthodoxe Tewahedo Kerk zal vandaag 6 januari 2020 haar jaarlijkse Kerstviering houden in het Fatima Huis te Weert.  

De dienst begint op maandag 6 januari a.s. om ca 16.00 uur met de voorbereidingen. Tussen 22.00 uur en 06.00 uur is de Kerst-Nachtmis en zal er tevens speciale aandacht zijn om er voor te zorgen dat er zo weinig mogelijk geluid is. Alle wijk- en buurt-organisaties, en andere geïnteresseerden zijn van harte welkom om de Kerstviering te bezoeken.

Tewahedo Kerk
De Eritrese Christelijke Oriëntaalse Orthodoxe Tewahedo Kerk  (Ge’ez: ተዋሕዶ , tawāhidō), is een van de christelijk oriëntaals-orthodoxe kerken. De kerk is gevestigd in Eritrea en is nauw verwant aan de Koptisch-Orthodoxe Kerk, waar ze oorspronkelijk van afstamt. Ze maakte tot 1993 deel uit van de Ethiopisch-Orthodoxe Kerk. De Eritrees-Orthodoxe Tewahedo Kerk maakt gebruik van de Alexandrijnse liturgie. De liturgische taal is het Ge’ez; deze taal wordt ook gebruikt door de Ethiopisch-Orthodoxe Kerk. De naam “Tewahedo” is Ge’ez voor “een wezen dat een eenheid vormt”. Het woord is afgeleid van het Arabische tawhid en verwijst naar het miafysitisme, de christologie van de oriëntaals-orthodoxe kerken. Dit houdt in dat onder andere de Eritrees-Orthodoxe Tewahedo Kerk gelooft in de godmenselijke natuur van Jezus. Aan het hoofd van de kerk staat een patriarch. Na het overlijden op 21 december 2015 van patriarch Dioskoros van Eritrea is er nog geen nieuwe patriarch gekozen. De kerk telt circa 3.000.000 gelovigen.

Vorig artikelHoorzitting over appartementen in St. Josephkerk
Volgend artikelAldor BV Weert overgenomen door LOA Full Surface Group