Sven Merkes prins van de Spoeëkejaegers Swartbrook

foto: Ruud de Vreeze.

SWARTBROEK – In Swartbroek gaat dit jaar Prins Sven 1ste voorop bij V.V. de Spoeëkejaegers. Prins Sven Merkes is getrouwd met zijn Prinses Petra.

In het dagelijks leven is Prins Sven de 1ste meewerkend voorman bij Bertels B.V. te Ospel. Ze produceren er vloeibare voedingssupplementen voor groenten, planten, bloemen en potgronden.

Vastelaovundj is hem op het lijf geschreven want feesten kan hij als de beste. Ze gaan beide helemaal uit hun dak van de band Rowwen Hèze. Prins Sven organiseert ook graag de buurt barbecue, want drinken en eten doet hij graag. Ze hebben samen 2 kinderen, Bram 10 jaar en Lotte 7 jaar waar ze graag allerlei activiteiten mee ondernemen want het gezin staat voorop. Hobby’s van Prins Sven de 1ste  zijn wandelen, uitstapjes, darten, barbecueën en vissen met Bram.

Prins Sven 1ste en Prinses Petra worden bijgestaan door maar liefst 4 adjudanten; Mark Weijers, Mark Vaes, Paul Janshen en Bas van Aarle. Prins Sven 1ste heeft de Orde van ut snel Greujjendj plentje ingesteld. En gaat voorop met zijn devies; “Ut is un kwestie van geduldj en rustig wachte op de daag, Vastelaovundj veere wae same in ut Spoeëkelandj!” Alaaf!!