Hema IJzeren Man Loop op eerste zondag van december erg koud

WEERT – De eerste zondag van december begon erg koud. Met een temperatuur schommelend tussen 0 en 4 graden startte om tien uur exact de 477ste editie van de Hema IJzeren Man Loop. Maar… dát deerde de vele lopers niet, want het was dringen aan de start! Hoogtepunt voor aanvang van deze editie, was toch wel dat vijf jubilarissen in het zonnetje werden gezet, evenals deelnemers die al 10 keer mee gedaan hebben.

Tekst en foto’s: Rob Timmermans en Wim Janssen

De jubilarissen die minstens 50 keer of meer deelgenomen zijn Marina Meus uit Bree, Rob Grens uit Weert en Harrie Stempher uit Eindhoven. Ingrid Briels heeft liefst 100 keer meegedaan en Harrie Princen uit Weert verdrievoudigde dat aantal zelfs! 300 keer: dat is dus al meer dan 25 jaar deelname voor deze laatste jubilaris. Een knappe prestatie! Voor alle deelnemers dan ook een dikke pluim! Knap hoor!

Bijzondere deelneemster
Op deze zondag lijkt het woord “prestatie” hét synoniem bij uitstek te zijn voor de deze winterse editie! Want ook Danielle Stals uit Weert staat in de schijnwerpers! Deze dame heeft vroeger al eens aan de IJzeren Man Loop meegedaan en schrijft over haar deelname van jaren geleden een column in het bedrijfsblad van De Risse waar zij samen met Rob, onze fotograaf, werkzaam is. Danielle Stals werkt bij De Risse als communicatiemedewerkster en is tekstschrijfster pur sang. Zij vertelt in deze column over een editie van de “Volksloop” zo rond 1990 waaraan zij toen als achtjarig kind meedeed. Op hilarische wijze ging dit mis. Ze zat met haar voet vast in de modder en werd door bijna iedereen ingehaald. Ze maakte die editie wel af. Een ervaring die toen nogal wat indruk op haar heeft gemaakt. Samen met onze fotograaf Rob Timmermans loopt Danielle, op uitnodiging van onze organisatie, vandaag mee. Zij wil daarmee haar column helemaal afmaken en bewijzen dat ze het wel degelijk kan! Beide lopers legde 3.5 km af in 40.43. Een prima prestatie als je daar ongetraind aan begint! Rob kroop, tijdens het rennen, in de huid van Danielles persoonlijke coach en motiveerde haar constant. En met resultaat: Danielle heeft de eindstreep met vlag en wimpel gehaald!

Verder werden vele lopers weer verrast door de tegoedbonnen van zowel de Hema, Palmen Sport, Leef studio en de jeugd met bonnen van Gotcha- Bioscoop.
Ook telde deze loop mee voor de 8 keer deelname in 2019. Dan maak je namelijk kans dat je op 5 januari 2019 bij de volgende Hema IJzeren Man Loop de prachtige ATB wint, die Tweewielerspeciallist Richard van Alphen beschikbaar heeft gesteld. Na afloop van deze loop genoten weer veel lopers van een drankje bij Biet en Spijzenlokaal Dennenoord.

Meld je gerust aan voor de volgende editie! Meer mensen meer vreugde en samen sporten is nog leuk ook! Of je nu wilt lopen, rennen of joggen; je persoonlijk record verbeteren kan altijd! Kom eens kijken en moedig een deelnemer aan! Proef de sfeer en ervaar de gezelligheid!

Vorig artikelCranendonck inbraakproof!
Volgend artikelBroederschap en Jumbo-winkels helpen: Kerstactie voor Voedselbank