Broederschap en Jumbo-winkels helpen: Kerstactie voor Voedselbank

WEERT – In december organiseert de Broederschap weer een actie voor de Voedselbank. Dit biedt u de gelegenheid bijstand en naastenliefde in de praktijk te brengen. De Jumbo-winkels en de kerken in het dekenaat Weert helpen hier graag aan mee. Theo Jongeling, proost van de Broederschap: “U maakt niet alleen de cliënten van de Voedselbank blij. Het is ook een fijn gevoel iets voor een ander te kunnen doen, zeker in deze dagen voor Kerstmis.”

Hoe doet u mee?
Doneer houdbare producten, vooral blikken of potten groenten, vis in blik, wc-papier, waspoeder, schoonmaak- en toiletartikelen (shampoo, tandpasta, zeep). Deze producten levert u in tussen 7 en 21 december bij de kratten die klaarstaan bij de Jumbo-winkels en in de kerken. Alle giften zijn van harte welkom. Let u wel op dat de producten nog minstens twee maanden houdbaar zijn.

Waar doet u het voor?
Alle giften komen terecht bij de cliënten van de Voedselbank. Dat zijn mensen uit onze regio die onder het bestaansminimum zitten. Vaak zitten ze in de schuldsanering. Zonder de hulp van de Voedselbank zouden deze mensen honger lijden. Zij kunnen een steuntje in de rug goed gebruiken. Namens de Voedselbank vraagt de Broederschap u om gul te geven.

Deelnemende supermarkten
De Jumbo-winkels die aan de actie meedoen zijn Jumbo Heerschap (Boshoven, Collegeplein, Leuken, Moesel en Nederweert) en Jumbo René Puts in Stramproy. Hiervoor staan kratten bij de kassa’s van de supermarkten. Klanten kunnen producten nog tot vlak voor Kerstmis in de kratten stoppen. Om u te helpen, krijgt u op de zaterdagen een flyer met suggesties aangereikt door onze broedermeesters en vrijwilligers. Op 7 december ontvangt u de flyer bij de Jumbo-winkels aan het Collegeplein, op Moesel, Boshoven en Leuken en in Nederweert. Op 14 december is dat de Jumbo-winkel in Stramproy.