Gezellig buurtfeest de Kreppel Heythuysen

HEYTHUYSEN – Op woensdag 27 november vierden de bewoners van de 14 zeer duurzame nieuwbouwwoningen aan de Lancasterstraat samen met de bewoners van het woongebouw ‘de Kreppel’ feest. De nieuwbouw vormt het sluitstuk van de ontwikkeling van deze locatie aan de rand van Heythuysen.

Zeer energiezuinig en levensloopbestendig wonen
De 14 levensloop bestendige conceptwoningen van Fijn Wonen (Van Wijnen) voldoen aan de hoge duurzaamheidsstandaard die de corporatie stelt: ‘De woningen zijn gasloos, uitgerust met hoogwaardige, technische installaties en zorgen er samen met de 24 zonnepanelen op het dak voor, dat de woning zelf bijna geheel in de energiebehoefte van de bewoners kan voorzien. Dat is niet alleen gunstig voor het klimaat, ook merken de bewoners dat in hun portemonnee. Zo gaan duurzaamheid én betaalbaarheid voor onze bewoners hand in hand.’ aldus Ger Peeters, bestuurder Wonen Limburg.

Geschikte woningen voor nu en de toekomst
Deze 14 woningen, die door de indeling geschikt zijn voor jongeren, ouderen en gezinnen, vormen een mooie aanvulling op de woningvoorraad van groeikern Heythuysen. Wethouder Walraven: “Er is behoefte aan duurzame woningbouw voor jong en oud. Deze 14 levensloopbestendige woningen van Fijn Wonen voldoen aan deze wens. Mooi om te zien dat we hier nu al op in kunnen spelen. Hopelijk kunnen we naar de toekomst toe nog meer duurzame woningen bouwen of woningen verduurzamen.”

Nieuwe bewoners vormen gezellige buurt
Tijdens de bouwperiode zijn informatieavonden georganiseerd. Deze waren niet alleen nuttig voor bewoners om hun keuzes in de keuken en badkamer te maken, maar ook waren het mooie momenten voor de toekomstige bewoners om alvast kennis met elkaar te maken.

Het gezamenlijk genieten van zelf gebakken pizza na afloop van het officieel moment, was dan ook een gezellig samenzijn van buurtbewoners en medewerkers van de bouwers, gemeente en corporatie.