4 keer Nederlands Kampioen en Jasmijn naar Finale Superkids

WEERT – Het afgelopen jaar deden de breakdancers van de Fresh Allstars mee aan de voorrondes van de officiĆ«le Nederlandse Kampioenschappen onder de 18 jaar. Door het hele land werden 9 voorrondes gehouden waarbij maar liefst 17 solisten en 5 crews (teams) zich wisten te plaatsen voor de landelijke finale, die het afgelopen weekend plaatsvond in Den Bosch.

In totaal waren er 6 categorieĆ«n verdeeld in de niveauā€™s B (beginners) en A (advanced).
– Crew Beginners
– Solo Beginners t/m 13 jaar
– Solo Beginners t/m 18 jaar
– Crew Advanced
– Solo Advanced t/m 13 jaar
– Solo Advanced t/m 18 jaar

Bij de ā€˜Crew Beginnersā€™ werd het jongste team van de Fresh Allstars uiteindelijk tweede na een spannende finale tegen de Raw Kids uit Roermond. Een grote verassing, want met een gemiddelde leeftijd van 9 jaar lieten ze tientallen groepen in de leeftijd t/m 18 jaar achter zich.

–Ā Ā Ā Ā Ā Ā Ā Ā Seigo Boonen uit Swartbroek won de eerste plek bij categorie Solo Beginners t/m 13 jaar. In de finale versloeg de 7-jarige danser zijn tegenstander Melvin (13).
–Ā Ā Ā Ā Ā Ā Ā Ā Nima Donker uit Bergen op Zoom won de eerste plek bij de Beginners t/m 18 jaar. Nima reist drie keer per week naar Weert om te trainen met de Fresh Allstars en haar inzet werd dit weekend dik beloond.
–Ā Ā Ā Ā Ā Ā Ā Ā Kanshebber Federico Caboni uit Nederweert kwam tot de finale bij de categorie t/m 13 jaar advanced en verloor in de finale van Brandon uit Den Haag.
–Ā Ā Ā Ā Ā Ā Ā Ā Bij de advanced categorie t/m 18 jaar won deĀ WeertenaarĀ Cis Brans. Hij mag zich een jaar lang Nederlands Kampioen noemen!
–Ā Ā Ā Ā Ā Ā Ā Ā De ā€˜Crew Advancedā€™ categorie was zeker de belangrijkste van de dag. Van de 8 finalisten wisten twee Fresh Allstars teams zich te plaatsen. In de halve finale schakelde de Fresh Allstars Kids de zwaarste tegenstanders ā€˜Heavy Hittersā€™ uit Den Haag uit.

Hiermee konden ze doorstromen naar de finale waar ze het opnamen tegen hun oudere teamgenoten, die er uiteindelijk met de winst er vandoor gingen.
Met de winst wonnen de Fresh Allstars vliegtickets en verblijf tijdens de grote internationale competitie genaamd Outbreak in Slowakije.

Jasmijn door naar finale Superkids SBS 6
Afgelopen zaterdag mocht Jasmijn Ras uit Soerendonk haar breakdance act laten zien in het SBS6-programma Superkids. Jasmijn danst al een aantal jaren bij Dansschool Fresh in Weert en staat 7 dagen per week letterlijk ā€˜op de kopā€™. Na een uitnodiging om deel te nemen aan het tv-programma ging Jasmijn hard aan de slag met trainen. Samen met trainers Raymon Truijen en Djordy Vogel maakte ze een choreografie die het stoere breakdancen mengde met Jasmijns HipHop-dans kwaliteiten. Jasmijn heeft al veel podiumervaring maar doet nu voor de eerste keer eenĀ solo-actĀ op televisie.

ā€œEcht gaaf zoā€™n groot podium met overal cameraā€™s, maar ook best spannend voor zoveel kijkers.Ā De sfeer achter de schermen met de andere kandidaten,Ā Johnny en Wendy was heel goed. Ik had er echt zin inĀ en hetĀ optreden ging goed.ā€ AldusĀ eneĀ eenĀ enthousiaste Jasmijn.

De jury was ook erg enthousiast want Jasmijn kreeg van de publieksjury een 9. De vakjury met Maan, Wibi en Gordon beloonde haar optreden ook met een 9 en van Juvat Westendorp kreeg ze zelfs een 10! Jasmijn: ā€œDat had ik echt niet verwacht en daar ben ik dan ook super blij mee. Juvat is natuurlijk de enige ĆØchte danser uit de vakjury en dan is zijn feedback extra belangrijk voor mij.ā€ Tot hetĀ laatste moment was het spannend, maar deĀ scores vanĀ Jasmijn warenĀ goed genoeg voor de top 3. DaarmeeĀ heeft zeĀ de finale van SuperkidsĀ behaald.

In de uitzending van 30 november zal Jasmijn, samen met enkele achtergronddansers van dansschool Fresh, haar finale act laten zien. Bekijk hier de act van Jasmijn

Vorig artikelHockeyers Weert spelen gelijk tegen Asten
Volgend artikelGhost Stories – Thriller hit van West End te zien in het Munttheater!