4 keer Nederlands Kampioen en Jasmijn naar Finale Superkids

WEERT – Het afgelopen jaar deden de breakdancers van de Fresh Allstars mee aan de voorrondes van de officiële Nederlandse Kampioenschappen onder de 18 jaar. Door het hele land werden 9 voorrondes gehouden waarbij maar liefst 17 solisten en 5 crews (teams) zich wisten te plaatsen voor de landelijke finale, die het afgelopen weekend plaatsvond in Den Bosch.

In totaal waren er 6 categorieën verdeeld in de niveau’s B (beginners) en A (advanced).
– Crew Beginners
– Solo Beginners t/m 13 jaar
– Solo Beginners t/m 18 jaar
– Crew Advanced
– Solo Advanced t/m 13 jaar
– Solo Advanced t/m 18 jaar

Bij de ‘Crew Beginners’ werd het jongste team van de Fresh Allstars uiteindelijk tweede na een spannende finale tegen de Raw Kids uit Roermond. Een grote verassing, want met een gemiddelde leeftijd van 9 jaar lieten ze tientallen groepen in de leeftijd t/m 18 jaar achter zich.

–        Seigo Boonen uit Swartbroek won de eerste plek bij categorie Solo Beginners t/m 13 jaar. In de finale versloeg de 7-jarige danser zijn tegenstander Melvin (13).
–        Nima Donker uit Bergen op Zoom won de eerste plek bij de Beginners t/m 18 jaar. Nima reist drie keer per week naar Weert om te trainen met de Fresh Allstars en haar inzet werd dit weekend dik beloond.
–        Kanshebber Federico Caboni uit Nederweert kwam tot de finale bij de categorie t/m 13 jaar advanced en verloor in de finale van Brandon uit Den Haag.
–        Bij de advanced categorie t/m 18 jaar won de Weertenaar Cis Brans. Hij mag zich een jaar lang Nederlands Kampioen noemen!
–        De ‘Crew Advanced’ categorie was zeker de belangrijkste van de dag. Van de 8 finalisten wisten twee Fresh Allstars teams zich te plaatsen. In de halve finale schakelde de Fresh Allstars Kids de zwaarste tegenstanders ‘Heavy Hitters’ uit Den Haag uit.

Hiermee konden ze doorstromen naar de finale waar ze het opnamen tegen hun oudere teamgenoten, die er uiteindelijk met de winst er vandoor gingen.
Met de winst wonnen de Fresh Allstars vliegtickets en verblijf tijdens de grote internationale competitie genaamd Outbreak in Slowakije.

Jasmijn door naar finale Superkids SBS 6
Afgelopen zaterdag mocht Jasmijn Ras uit Soerendonk haar breakdance act laten zien in het SBS6-programma Superkids. Jasmijn danst al een aantal jaren bij Dansschool Fresh in Weert en staat 7 dagen per week letterlijk ‘op de kop’. Na een uitnodiging om deel te nemen aan het tv-programma ging Jasmijn hard aan de slag met trainen. Samen met trainers Raymon Truijen en Djordy Vogel maakte ze een choreografie die het stoere breakdancen mengde met Jasmijns HipHop-dans kwaliteiten. Jasmijn heeft al veel podiumervaring maar doet nu voor de eerste keer een solo-act op televisie.

“Echt gaaf zo’n groot podium met overal camera’s, maar ook best spannend voor zoveel kijkers. De sfeer achter de schermen met de andere kandidaten, Johnny en Wendy was heel goed. Ik had er echt zin in en het optreden ging goed.” Aldus ene een enthousiaste Jasmijn.

De jury was ook erg enthousiast want Jasmijn kreeg van de publieksjury een 9. De vakjury met Maan, Wibi en Gordon beloonde haar optreden ook met een 9 en van Juvat Westendorp kreeg ze zelfs een 10! Jasmijn: “Dat had ik echt niet verwacht en daar ben ik dan ook super blij mee. Juvat is natuurlijk de enige èchte danser uit de vakjury en dan is zijn feedback extra belangrijk voor mij.” Tot het laatste moment was het spannend, maar de scores van Jasmijn waren goed genoeg voor de top 3. Daarmee heeft ze de finale van Superkids behaald.

In de uitzending van 30 november zal Jasmijn, samen met enkele achtergronddansers van dansschool Fresh, haar finale act laten zien. Bekijk hier de act van Jasmijn