Hockeyers Weert spelen gelijk tegen Asten

WEERT – In de laatste thuiswedstrijd van het seizoen hebben de hockeyheren van Weert gelijk gespeeld tegen de heren uit Asten. In een aantrekkelijk duel was de eindstand na 70 minuten hockeyen 2-2.

Het thuispubliek werd op deze koude zondagmiddag getrakteerd op een vermakelijke wedstrijd. Beide ploegen kwamen sterk uit de startblokken en probeerden met een hoge druk en aanvallend spel de wedstrijd naar zich toe te trekken. Daarbij kwam de thuisploeg in de eerste helft het beste uit de verf. Via een strafcorner van Daan Bekelaar kwam de 1-0 op het scorebord te staan. Na deze voorsprong werd Asten in de eerste helft niet meer gevaarlijk.

Na rust grepen de Brabanders direct het initiatief. Binnen enkele minuten versierden ze een strafcorner waarmee ze op gelijk hoogte kwamen. Weert liet zich te ver terugdringen en niet veel later kwamen de bezoekers op voorsprong via opnieuw een strafcorner.

Met nog een kwartier op de klok ging Weert op zoek naar de gelijkmaker. De Astenaren verdedigden goed en de tijd begon te dringen voor de thuisploeg. In de slotminuten kreeg Weert alsnog de kans op de gelijkmaker op een presenteerblaadje. Een Brabantse overtreding binnen de cirkel werd bestraft met een strafbal. Dominic Vaes hield het hoofd koel en schoot met nog twee minuten te gaan Weert langszij.

Volgende week spelen de heren van Weert de laatste wedstrijd voor de winterstop. De uitwedstrijd tegen Geldrop staat dan op het programma. Na de winter zal de competitie in maart weer van start gaan.

Vorig artikelHuis van Nicolaas is officieel geopend
Volgend artikel4 keer Nederlands Kampioen en Jasmijn naar Finale Superkids