Hockey: dames Weert verliezen van Union Nijmegen

WEERT – De dames van Weert speelden afgelopen zondag tegen de dames van Union (Nijmegen).  Waar vorige week nog een punt werd gehaald tegen QZ (ook Nijmegen) werd er ditmaal verloren.

De nummer drie van de competitie wist na tien minuten spelen de score te openen. Een mislukte strafcorner werd in De rebound alsnog  verzilverd. Na de 1-0 ging het spel op en neer en het lukte Weert om Union goed onder druk te zetten. Waar de Gelderlanders opzoek waren naar de 2-0 probeerden de Limburgers met kleine kansjes voor de gelijkmaker te zorgen. Het was Union dat opnieuw een strafcorner kreeg, maar de eerste uitloopster van Weert zat er goed bij. Jade Smits blokte het schot en speelde de bal naar Jannemarije Driessen. Een snelle uitbraak volgde waarbij Lois Luypers de bal voorgaf op Iris Sauve. De gelijkmaker was een feit. Enkele minuten voor rust wist de spits van Union alsnog met een strakke tip-in de 2-1 te maken waardoor Weert een achterstand de kleedkamer in ging.

Na rust was Weert de concentratie kwijt. Waar er in de eerste helft nog goed werd rondgespeeld, was de tweede helft rommelig. Ballen werden te makkelijk ingeleverd, tackle backs werden niet gelopen en opbouwend kwamen de dames nauwelijks van hun eigen helft af.

Union was in alle opzichten feller en wist te profiteren van het onzekere spel van Weert. De 3-1 en 4-1 vielen dan ook snel achter elkaar. Onanks de achterstand bleven de Weerter dames vechten, maar de overwinning voor Union was tien minuten voor tijd al binnen. De scheidsrechter gaf Union nog een strafbal mee, wat de eindstand op 5-1 bracht.

Volgende week spelen de vrouwen van Weert de laatste thuiswedstrijd voor de winterstop. Amstelveen, de nummer 11, komt dan op bezoek.

Vorig artikelKooken uit Budel is Ondernemer van het Jaar Cranendonck 2019
Volgend artikelYoung Professional Award voor Niek Bastiaens