Restaurant Flavours neemt bewust afscheid van Bib gourmand

Een ster zou een bekroning zijn op ons werk

Lindsay en Ron Lemmens van restaurant Flavours

WEERT – Gisteren werden de Bib-gourmand uitgedeeld in Limburg. Opvallend genoeg ontbrak in het rijtje het Weerter toprestaurant Flavours. Het restaurant heeft het afgelopen jaar een upgrade ondergaan, kookt op een geweldig niveau en zit vrijwel elke avond vol.

Door Bart Maes

Chef-kok en eigenaar Ron Lemmens: ‘Afgelopen zomer hebben we een gesprek gehad met de inspecteur van Michelin. We hebben toen geconstateerd dat wij niet meer kunnen voldoen aan de Bib-gourmand eis van Michelin om voor maximaal 39 euro een driegangen keuzemenu aan te bieden. We zijn ambitieus en willen graag met andere, mooie producten werken. De ‘’Bib’’ remde ons daarin’.

Keuzemenu nog steeds betaalbaar
Wat betekent dat voor de keuken van restaurant Flavours? Lindsay Lemmens-Grein: ‘Wij voeren een ambachtelijke keuken waarin wij alles zelf maken. Van de amuses, tot het brood bij het voorgerecht en zelfs de pepermunt bij de rekening. Dit kost veel energie en geld. Denk aan de personeelskosten en producten die die afgelopen jaar duurder zijn geworden door de btw verhoging. Wij serveren een mooi drie-gangen dagmenu en dat kost nu bij ons 45 euro.’

Michelin
Ben je op jacht naar een Michelin ster? Lemmens: ‘Dat mag natuurlijk nooit een doel op zich worden. Het belangrijkste is dat gasten een fijne avond hebben, lekker hebben gegeten en dat ze graag terugkomen. Maar mocht Michelin ons ooit willen bekronen met een ster dan zien wij dat als een bekroning op ons werk!

Moeilijk jaar
Ron en Lindsay: ‘Afgelopen jaar is voor ons niet makkelijk geweest. Het verlies van onze zoon Quinn (redactie: enkele dagen na de geboorte) heeft er keihard ingehakt. Daardoor ga je ook goed nadenken over beslissingen die we gemaakt hebben. Mede daardoor staan er aankomend jaar nieuwe dingen te gebeuren.’

Vorig artikelUpdate verbouwing Haaze-Hoof
Volgend artikelMet een ontbijtje naar de burgemeester