Amerikaanse ambassadeur bezoekt monument in Ospel

Ambassadeur Hoekstra en Niek Hendrix bij het monument een vlag die in 1944 met de hand werd gemaakt door dankbare burgers

OSPEL – Woensdag 6 november 2019 bezocht de ambassadeur van de Verenigde Staten in Nederland, Peter (Pete) Hoekstra, het monument voor onze  Amerikaanse bevrijders aan de Plattepeeldijk. De ambassadeur van Nederlandse afkomst (Groningen) bezoekt dit jaar in het kader van 75 jaar bevrijding veel herdenkingen en monumenten.

Dit keer bezocht hij Ospel waar hij tijdens een plechtige ceremonie een krans legde bij het monument op ‘Saazehof’ ter ere van de 54 Amerikaanse soldaten die hun leven verloren tijdens de harde strijd in 1944.

Oprichter Niek Hendrix ”Het is voor mijn familie en mij een grote eer om de ambassadeur te ontvangen en het doet recht aan de slachtoffers die op dit monument vermeld staan en ook aan de meer dan 300 gewonden en vermisten van deze 7e Pantserdivisie die een hoge prijs betaalden voor de bevrijding van ons dorp.”

Foto’s: ©️Niek Hendrix

OSPEL – Wednesday on the 6th of November 2019, the ambassador of the United States of America in the Netherlands, Peter (Pete) Hoekstra, visited the monument for American liberators at the Plattepeeldijk.
The ambassador of Dutch descent (Groningen) is visiting many commemorations and monuments this year in honor of 75 years of liberation. Today he visited Ospel where during a solemn ceremony he laid a wreath at the monument at the farm ‘Saazehof’ in honor of the 54 American soldiers who lost their lives during the hard fighting in 1944.
Founder Niek Hendrix ” It is a great honor for my family and I to receive the ambassador and it does justice to the victims mentioned on this monument and also to the more than 300 wounded and missing soldiers of the 7th Armored Division who paid a high price for our liberation. ”

Header photo: Ambassador Hoekstra and Niek Hendrix at the monument show a flag that was handmade by liberated citizens in 1944.
Photo 2: Ambassador Hoekstra and Toos Hendrix lay a wreath on behalf of the American embassy.
Photo 3: List of names of the monument

Photos ©️ Niek Hendrix

Ambassadeur Hoekstra en Niek Hendrix
Ambassadeur Hoekstra en Toos Hendrix leggen namens de Amerikaanse ambassade een krans.
Lijst namen monument
Vorig artikelMet een ontbijtje naar de burgemeester
Volgend artikelZwarte Lola ‘van de stripteasebar’ is niet meer