Koninklijke onderscheiding voor Marie-Michèle Stokbroeks

Uit handen van burgemeester Jos Heijmans ontving mevrouw Stokbroeks op een Koninklijke onderscheiding | Foto Facebook Jos Heijmans

WEERT – Uit handen van burgemeester Jos Heijmans ontving mevrouw M.M.C.F. Stokbroeks op donderdag 7 november 2019 een Koninklijke onderscheiding. Dit gebeurde tijdens de raadsvergadering waarin zij afscheid nam als raadslid. Zij kreeg de versierselen uitgereikt die horen bij de onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Mevrouw M.M.C.F. (Marie-Michèle) Stokbroeks woont in de wijk Keent in Weert.

Wethouder
Mevrouw Stokbroeks was wethouder in de gemeente Weert in de periode 2002-2006 namens twee partijen: D66 en de Weerter Aktie Partij (WAP). Haar portefeuilles waren onderwijs/educatie, minderheden, sport en coördinerend wethouder Keent Kiest Kwaliteit.

Gemeenteraad
Vanaf 2006 was zij lid van de Weerter gemeenteraad. De hele periode was zij lijsttrekker en fractievoorzitter, lid van de agendacommissie, het fractievoorzittersoverleg en de vertrouwenscommissie. In de raadscommissies had mevrouw Stokbroeks vooral als aandachtsgebieden welzijn, onderwijs, cultuur, volksgezondheid en sport.

Overige verdiensten
Verder is mevrouw Stokbroeks al jaren bestuurslid van de carnavalsvereniging ‘Wi-j Vae Heite Zul Djae Noeets Weite’.