Weert onderuit tegen koploper

Archieffoto HV Weert | Jeem sportsphotography

VENLO | WEERT – De hockeyheren van Weert zijn met lege handen teruggekeerd van de uitwedstrijd bij Venlo. Na zeventig minuten hockeyen stond het 4-0 voor de thuisploeg.

Op deze regenachtige zondagmiddag deed Weert zichzelf echter tekort. Al in het eerste kwart mocht Venlo eenvoudig op een 2-0 voorsprong komen via twee strafballen. Daardoor liep Weert al direct achter de feiten aan.

Vanaf het tweede kwart waren de ploegen aan elkaar gewaagd. De relatief jonge ploeg van Venlo was minder dominant dan in de voorgaande jaren, maar wist ondanks legio aan kansen voor Weert toch het doel schoon te houden.

In het derde kwart strafte de Venlonaren het gebrek aan efficiëntie van Weert af met een knappe goal. Een hard  voorgeslagen bal werd door een spits al duikend verlengd en de bal verdween in de linkerbovenhoek van het doel. Met de 3-0 voorsprong op zak was het Weerter verzet gebroken. In het vierde kwart werd de einduitslag via een snelle tegenaanval op 4-0 bepaald.

Daarmee blijft koploper Venlo foutloos met zes overwinningen uit zes wedstrijden. Weert bezet momenteel de zesde plek met acht punten. Volgende week krijgt Weert hekkensluiter Best op bezoek, dat pas één punt heeft. Venlo zal uit tegen HOD proberen zijn reeks voort te zetten.