Harmonie St. Jospeh 1880 op concours

WEERT – Het harmonieorkest van de Kerkelijke Harmonie St. Joseph 1880 is volop bezig met de voorbereidingen op het concours in Veldhoven op zaterdag 23 november. De harmonie, olv dirigent Bart deckers, zal daar proberen om met een mooi resultaat in de 1e divisie terug te keren naar Weert.

Na ruim een half jaar van repeteren worden in de komende weken de puntjes op de spreekwoordelijke “i” gezet. En dat betekent dat het voor de muzikanten, dirigent en vereniging drukke weken worden.

De laatste loodjes beginnen in het komend weekend. Zaterdag zal de hele dag gerepeteerd worden in het College en het Muziekhuis Weert. Iedere muzieksectie gaat dan, met een eigen instructeur, aan de slag om de onderlinge afstemming te verfijnen.  Zondagochtend volgt dan een repetitie van het volledig orkest, waarna ’s middags het hele orkest zich verplaatst naar Melick. Hier wordt om 17.00 uur een beoordelingsconcert gespeeld in ’t Aad Raodhoes.

Op zondag 3 november wordt geconcerteerd in Cultureel Centrum Don Bosco in Heel. Dit concert begint om 14.00 uur. Naast Harmonie St. Joseph 1880 is daar ook de Koninklijke Fanfare Philharmonie Leende te beluisteren.

In de laatst week voor het concours vindt op vrijdag 22 november vanaf 19.30 uur de generale repetitie plaats in het Muziekhuis Weert, aan de Schuttebeemd 132. Bij deze generale repetitie is publiek welkom.

Op zaterdag 23 november moet de harmonie om 17.40 uur zijn proeve van bekwaamheid afleggen tijdens het concours in Theater de Schalm in Veldhoven, waarna rond 19.30 de prijsuitreiking plaats zal vinden.

Voor meer informatie over de harmonie: www.weertharmonie.nl.

Vorig artikelUrbanus en CuBis
Volgend artikelWaarom halvering van de veestapel onzin is