Foto’s en schilderijen van Laura Caris in de Molen én Hof van Keent

Molens in een ander licht

WEERT – Laura Caris (Weert, 1968) exposeert van vrijdag 4 oktober tot en met zondag 20 oktober in de Sint Annamolen aan de Keenterstraat 1a en de Hof van Keent aan de Keenterstraat 2 in Weert. De tentoonstelling Molens in een ander Licht wordt vrijdagavond 4 oktober om 19.30 uur in de Anna Molen Keent geopend door de Weerter wethouder van Cultuur Geert Gabriëls.

Molens in een ander Licht toont in de monumentale molen op de benedenverdieping opmerkelijke infraroodfoto’s van een groot aantal windmolens en watermolens uit Midden-Limburg. Op de meelzolder van de molen hangen enkele grote geschilderde portretten. Ook het schilderij Portret van Jochem Rietjens waarmee Laura Caris deze zomer op de grote expositie Long Live Rembrandt in het Rijksmuseum in Amsterdam was te zien, hangt de komende weken in de molen. In de Hof van Keent toont Laura Caris een reeks recent geschilderde molenschilderijen van windmolens en watermolens in het Weerterland.

Laura Caris schildert in olieverf en fotografeert in infrarood, een voor het menselijke oog onzichtbaar licht dat echter wel in foto’s is vast te leggen. Infrarood foto’s zien er daardoor net iets anders uit dan we gewend zijn te zien. De fotoserie van grote prints van de windmolens en watermolens oogt daardoor ook een beetje als foto’s uit een parallel universum. Tegelijk vertrouwd en sprookjesachtig, vreemd. De foto’s roepen vragen op of datgene wat we zien wel de (enige, echte) werkelijkheid is?

Molens in een ander Licht is in de Anna Molen Keent op 4 oktober te bezoeken van 19.30 tot 22 uur en op zaterdag 5 en zondag 6 oktober van 11.00 tot 17 uur. Daarna op woensdagen van 13 tot 17 uur, zaterdagen van 11 tot 17 uur en zondagen van 13 tot 17 uur. Bij de Hof van Keent zijn de schilderijen van 5 oktober t/m 20 oktober van woensdag t/m zondag te bekijken van 11 tot 21 uur.

Bovendien komen er twee Artist Talks – Laura zelf noemt het liever:”Lullen met Laura”- waarvoor belangstellenden zich via email kunnen aanmelden ([email protected]). De date van deze speciale rondleidingen worden later bekendgemaakt via www.annamolen.nl Aanmelden kan ook online via deze website (Artist Talk Laura Caris)

Vorig artikelWeert stad in het groen – 271/365
Volgend artikelWethouder Wendy van Eijk monteert kozijn