Wethouder Wendy van Eijk monteert kozijn

Openingshandeling Laarveld

Wethouder Wendy van Eijk

WEERT – Op 25 september jl. hebben de kopers van 26 nieuwe woningen van het project Laarveld kennisgemaakt met hun toekomstige buren en geproost op hun nieuwe huis in wording.

Gebiedsontwikkelaar BPD, die deze woningen heeft ontwikkeld, en aannemer Vlassak, de bouwer van de woningen, organiseerden een feestelijk moment op de bouwplaats voor de toekomstige bewoners en projectbetrokkenen. Wethouder Wendy van Eijk van de gemeente Weert en één van de kopers monteerden het eerste kozijn in één van de woningen. Daarna konden de toekomstige buren met elkaar kennismaken tijdens de eerste buurtborrel.

Over Laarveld
In de omgeving van Landelijk Laarveld vind je dichte bossen en weidse graslanden. De wijk is ruim opgezet en ligt tussen de aanwezige houtwallen en waterlopen. Voor de jongste bewonertjes van de wijk zijn diverse speelplaatsen aangelegd in de sfeer van de landelijke en groene omgeving. In het dorp Laar ligt basisschool St. Franciscus. In deze school is tevens een BSO en kinderopvang gevestigd. De tweede fase van Landelijk Laarveld bestaat uit ongeveer 150 woningen en vrije kavels. De 26 woningen die BPD heeft ontwikkeld bestonden uit een divers aanbod van hoek- en rijwoningen tot vrijstaande woningen.
“De verkoop startte medio september vorig jaar en verliep zeer voorspoedig. Begin dit jaar konden we al groenlicht geven voor de bouw van de woningen. Alle 26 woningen waren voor de start van de bouw verkocht. Een fantastisch resultaat.” aldus Sander Hofs, ontwikkelingsmanager van BPD. Of BPD nog woningen in een nieuwe fase in Laarveld gaat ontwikkelen, is op dit moment nog niet bekend.

Betaalbaarder wonen
Door de lage EPC (energieprestatie) van ≤0,26 hebben deze woningen een zogenaamde Groenverklaring. Hiermee konden de kopers een GroenHypotheek met rentekorting afsluiten bij de Rabobank. Daarnaast zorgt de lagere EPC dan volgens het bouwbesluit is voorgeschreven straks ook nog eens voor een lagere energierekening voor de kopers. De woningen in Laarveld hebben allemaal het energielabel A. Verder zijn de woningen uitgerust met zonnepanelen op het dak.

Over Weert
Grenzend aan zowel België als Noord-Brabant wordt Weert ook wel de ‘Poort van Limburg’ genoemd. Op loop- en fietsafstand van Laarveld zijn het centrum van Weert, de woonwijken ‘Molenakker’ en ‘Boshoven’ en het dorp Laar. Hier zijn alle voorzieningen zoals supermarkten, winkelcentra, scholen, een ziekenhuis, recreatiemogelijkheden en dergelijke te vinden.

Over BPD
BPD, Bouwfonds Property Development, is een van de grootste gebiedsontwikkelaars in Europa. Het bedrijf is werkzaam vanuit ruim 20 kantoren in Nederland en Duitsland. Sinds de oprichting in 1946, toen nog onder de naam van Bouwspaarkas Drentsche Gemeenten, heeft BPD de bouw van ruim 350.000 woningen mogelijk gemaakt. Vandaag wonen meer dan één miljoen mensen in woonwijken waarin de hand van BPD zichtbaar is. BPD is marktleider in Nederland en Duitsland en onderdeel van Rabobank.

 

Vorig artikelFoto’s en schilderijen van Laura Caris in de Molen én Hof van Keent
Volgend artikelDagkrabbel 271/365