Bijna helft ondernemers in Limburg vreest no-deal Brexit

LIMBURG – Bijna de helft van de ondernemers (47%) vreest nog altijd een no-deal Brexit per 31 oktober. Dat blijkt uit een onderzoek van de Limburgse Werkgevers Vereniging (LWV) onder ondernemers die zaken doen met het VK. Een iets kleinere groep verwacht uitstel (39%).

Uit het onderzoek blijkt dat 51% van de onderzochte bedrijven zich volledig tot grotendeels voorbereid voelt. Opvallend is dat van de groep van 132 bevraagde Limburgse bedrijven 44% aangeeft nog helemaal geen maatregelen te hebben genomen. Met name gedoe aan de grens is verder nog altijd de grote vrees van veel ondernemers (60%). Huub Narinx: “Wij hadden niet verwacht dat zoveel bedrijven nog helemaal niet voorbereid zijn op een mogelijke Brexit.”

Britten niet voorbereid?
De overgrote meerderheid van de ondernemers geeft net als in eerder onderzoek aan geen Brexit te willen (65%). Verder is 90% van de ondernemers bezorgd over de voorbereiding aan Britse zijde. Zij denken dat de Britten nog nauwelijks voorbereid zijn. Slechts 10% van de Limburgse ondernemers denkt dat de Britten er ‘klaar voor zijn’.

Brexit-moe
Veel ondernemers geven verder aan Brexit-moe te zijn. Zo geven ondernemers een 7,6 gemiddeld op de vraag moe bent men is van de Brexit-perikelen op een schaal van 1 tot 10. De kans op een no-deal met Boris Johnson aan het roer schatten ze op een 6,9.

Veel hulp
64% van de ondernemers ervaart veel hulp van allerlei instanties. 36% vindt dat er meer hulp nodig is. Het LWV expertisecentrum Infra & Ruimte organiseert in het najaar een bijeenkomst over de Brexit en met name de kansen die hiervoor ontstaan voor het bedrijfsleven.

Achtergronden
VNO-NCW en MKB-Nederland voeren met partners al bijna twee jaar campagne onder de noemer ‘Hulp bij Brexit’ om ondernemers te helpen met hun Brexit-voorbereiding met praktische tips en bijeenkomsten. Kijk verder op www.hulpbijbrexit.nl en www.brexitloket.nl voor meer info. Via deze sites kunnen bedrijven ook de Brexit Impact Scan invullen.

Vorig artikelWerkzaamheden aan Brug 15 in Nederweert
Volgend artikelDure nederlaag voor Weerter hockeyheren