Dure nederlaag voor Weerter hockeyheren

Archieffoto Hockey Vereniging Weert

VELDHOVEN | WEERT – In de tweede wedstrijd van het seizoen heeft Weert een geflatteerde 3-0 nederlaag geleden tegen het Veldhovense Basko. De heren van Basko, die vorig jaar eigenlijk degradeerden uit klasse 1C maar in de klasse mochten blijven door wegvallen van Concordia, kozen voor een verdedigende strategie en te loeren op de counter. Deze strategie pakte voor hen ontzettend goed uit.

Het spelbeeld werd grotendeels door de bezoekers uit Weert bepaald. De Limburgers hadden echter grote moeite iets te creëren. De verdediging van Basko stond als een huis en het Weerter tempo lag – mede door het trage speelveld – veel te laag om tot grote kansen te komen.

In het tweede kwart van de wedstrijd kreeg de ploeg uit Veldhoven de kans waar ze naar op zoek waren. Balverlies in de as van het veld werd door de Brabanders omgezet in een snelle tegenaanval. Hierbij speelden zij hun spits vrij voor het Weerter doel, waarnaar deze overtuigend scoorde via een laag en hard schot. Met 1-0 voor de thuisploeg werd er gefloten voor het rustsignaal.

Met nog twee keer zeventien en een halve minuut te spelen moest Weert alles uit de kast halen om de 1-0 weg te poetsen. Het tempo dat nodig was om de Veldhovense defensie te breken werd in eerste instantie niet gevonden, maar naarmate het derde kwart verstreek kwamen er toch wat kansen voor de ploeg uit Limburg.

De grootste kans leek te komen in de vorm van een strafbal op het moment dat de keeper van Basko de bal mis schopte en een aanvaller van Weert in scoringspositie onderuit haalde. Het arbitrale duo floot echter tegen de Weerter spits, die zijn commentaar vervolgens moest bekopen met een tijdstraf van twee minuten.

De overige veldkansen en strafcorners werden allemaal niet benut en de tijd begon te dringen voor Weert. Met nog minder dan tien minuten op de klok besloot Weert zijn doelman te wisselen voor een veldspeler. Dit veldoverwicht leidde niet tot de gelijkmaker en Basko kon na twee snelle uitbraken tweemaal scoren op een leeg doel. Daarmee eindigde de wedstrijd in een enigszins geflatteerde maar verdiende 3-0 overwinning voor de thuisploeg.

Volgende week speelt Weert een thuiswedstrijd tegen de mannen van De Hopbel uit Schijndel. Basko gaat op bezoek in Valkenswaard bij HOD.