Wilhelmina ‘08 uit Weert wint 20.000 euro in SBS6-programma ‘Echt Waar’

''Nu kunnen we eindelijk het hele terrein renoveren.''

Voetbalvereniging Wilhelmina '08

WEERT – De Weerter voetbalclub Wilhelmina ‘08 uit Weert heeft in het televisieprogramma Echt Waar?!, dat afgelopen zaterdag werd uitgezonden op SBS6, 20.000 euro in de wacht gesleept voor haar vereniging.

Na een spannende strijd wist de voetbalvereniging die is aangesloten bij de VriendenLoterij, 20.000 euro van de totale prijzenpot van 50.000 euro te claimen voor het renoveren van het club-terrein. Jo Verspeek, Penningmeester van RKWSV Wilhelmina ‘08: “Eigenlijk is de hele vereniging aan vernieuwing toe. Vooral de kantine heeft echt veel aandacht nodig. We willen onder andere Ledverlichting installeren. Dat is duurzamer én goedkoper. Omdat ook scholen en de lokale bridgeclub gebruikmaken van onze kantine, profiteert straks iedereen van de renovatie.”

Echt Waar?!
In Echt Waar?! leggen acteur Leo Alkemade en comedian Soundos el Ahmadi steeds twee verhalen of stellingen voor. Het is aan de kandidaten om in te schatten wie de waarheid spreekt en wie niet, om daarmee zoveel mogelijk geld te verdienen voor de club, vereniging of stichting waarvoor ze spelen. Het programma wordt gepresenteerd door Jan Versteegh.

In Echt Waar?! spelen clubs, verenigingen en stichtingen mee die zijn aangesloten bij de VriendenLoterij. In het programma wordt bovendien elke week de Club van de Week bekendgemaakt. Deze club, stichting of vereniging krijgt van de VriendenLoterij 10.000 euro om een maatschappelijk project te realiseren. Club van de Week is een nieuwe campagne van de VriendenLoterij voor clubs, verenigingen en stichtingen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. De actie loopt nog tot het einde van het jaar.

Echt Waar?! is ontwikkeld door Talpa Content en wordt geproduceerd door Talpa Producties. Het programma wordt wekelijks op zaterdag om 21.30 uur uitgezonden bij SBS6.

Structurele financiële steun vanuit de VriendenLoterij
Deelnemers van de VriendenLoterij hebben de mogelijkheid om voor een zelfgekozen organisatie mee te spelen. Steeds vaker kiezen deelnemers ervoor om hun eigen club, vereniging of stichting te steunen. Clubs, vereniging en stichtingen die nog niet zijn aangesloten bij de VriendenLoterij, kunnen zich melden via www.vriendenloterij.nl/clubs.

Vorig artikelMultifunctioneel Centrum De Borgh uitgerust met 7 innovatieve touchscreens
Volgend artikelInvesteer in techniekonderwijs en verlaag de loon- en inkomstenbelasting