Dit weekend: Open Monumentendag thema ‘Plekken van Plezier’

IKC Laar

Wethouder Martijn van den Heuvel en de leerlingen van IKC Laar openen de Open Monumentendag in Weert

WEERT – Vanochtend opende wethouder Martijn Van den Heuvel de Open Monumentendag.  Traditioneel is de vrijdagochtend voor basisschoolkinderen, deze keer van IKC Laar. Om 9.00 uur open de wethouder de Open Monumentendag in een vrijwel leeg gemeentemuseum. Aan de leerlingen was de eer weggelegd om een mooie boodschap met krijt achter te laten in het museumgebouw dat binnenkort wordt verbouwd.

Overal waar dit weekend de witgele vlag van de Open Monumentendag wappert kun je een gratis kijkje nemen in een monument of deelnemen aan een activiteit. Het landelijke thema van de Open Monumentendag is dit jaar ‘Plekken van Plezier’.

Het programma en de fiets- en wandelroutes vind je op www.weert.nl/monumentendag. Op zondag is er een lezing van Bruno Werz om 15.00 uur in de Paterskerk over zijn ontdekking van het VOC-schip de ‘Haarlem’ in Kaapstad.