Alida Alberts-Van het Hof 100 jaar

NEDERWEERT – We worden gemiddeld steeds ouder. Maar 100 jaar, dat is echt bijzonder. Alida Alberts-Van het Hof bereikte op vrijdag 30 augustus deze uitzonderlijke leeftijd. En dus was het feest in Zorgcentrum St. Joseph waar mevrouw Alberts sinds oktober 2016 woont.

De geboortewieg van mevrouw Alberts stond in Amsterdam. Daar werd ze op 30 augustus 1919 geboren. In 1942 trouwde Alida met Carel Cornelus Alberts. Samen kregen ze zes zoons en drie dochters. In 1982 overleed haar echtgenoot. In 2012 gebeurde dat met een van de zoons en in 2019 overleed een van de dochters.

Lang zelfstandig gewoond
Via diverse verhuizingen kwam mevrouw Alberts in 1989 in Limburg terecht. Ze woonde in Weert, eerst in de wijk Groenewoud en later in de wijk Boshoven. Tot oktober 2016 woonde ze zelfstandig. Op 97-jarige leeftijd werd ze liefdevol opgenomen in zorgcentrum St. Joseph in Nederweert.

Familie met 86 personen
Mevrouw Alberts heeft 20 kleinkinderen en 29 achterkleinkinderen. Twee van haar kinderen, zeven kleinkinderen en tien achterkleinkinderen wonen in Amerika en Nieuw-Zeeland wonen. Met alle aanhang telt de familie 86 personen.

Veel zingen
Mevrouw Alberts is nog zeer goed van geest. Mobiel gaat het iets minder, maar met een rollator en scootmobiel komt ze er wel. Ze heeft in diverse kerkkoren gezongen en zingt nog steeds graag. Daarnaast leest ze veel boeken en puzzelt ze nog bijzonder graag.

Verrassing
Het bezoek van het college was een mooie verrassing op deze bijzondere verjaardag. Dankbaar voor een goede gezondheid en goede zorg in St. Joseph gaat mevrouw Alberts van het Hof weer een nieuw jaar in.

We feliciteren mevrouw Alberts van harte met haar 100ste verjaardag en wensen haar veel geluk toe.

Vorig artikelWeert stad in het groen – 242/365
Volgend artikelDagkrabbel 242/365