Herdenking Wapenbroeders en Heemkundevereniging Nederweert

NEDERWEERT/OSPEL – Zaterdag 17 augustus om 08.15 uur verzamelden zich op de parkeerplaats Bij Cafe-zaal Bi-j Le-nie in Nederweert-Eind leden van de Wapenbroeders afdeling Ospel en de Heemkundevereniging. Ondanks de druilerige dag was de stemming er niet minder om.

Herdenking in kader van 75 jaar bevrijding

Samen op weg naar de Militaire Amerikaanse begraafplaats in Henri-Chapelle voor de jaarlijkse herdenking ter ere van de Amerikaanse soldaten die hun leven verloren tijdens de strijd in Ospel en omgeving en hier hun laatste rustplaats vonden.

De voorzitter van de Wapenbroeders Arie van der Lee en Pastoor Marcus Vankan  spraken de aanwezigen en de meegereisde banierwacht toe. Na de indrukwekkende ceremonie werden er kransen gelegd op de graven.

Na het bezoek aan Henri-Chapelle ging de reis naar Aubel waar er traditioneel een lunch klaar stond in het sportpaleis. Hierna ging de reis naar de Oude Pastorie in Beek. Hier gaf dhr. Gerats van Het Limburgse Land een uiteenzetting over de oude Pastorie in Beek, gebouwd rond een restant van een 18e eeuws Vroenhof. Destijds de zetel van de Heerlijkheid Beek en heden een bezoekerscentrum en gasterij.

Op de weg naar Beek werd er een tussenstop ingelast in Heerlen bij het Maankwartier. Dit was zeker een bezoek waard vanwege de moderne architectuur. Na de terugreis werd er afgesloten na een diner bij Restaurant Bi-j Le-nie. We kijken weer terug op een succesvolle herdenking in het kader van 75 jaar bevrijding voor hen die hun leven verloren voor onze bevrijding.

Foto’s Elroy Treling

Vorig artikelDagkrabbel 234/365
Volgend artikelEen kijk op hoogbegaafdheid