Landdag Altweerterheide 2019

ALTWEERTERHEIDE – Voor een dagje terug in de tijd van weleer. Elk jaar, op de eerste zondag in september, wordt het gezellige evenement “de Landdag Altweerterheide” in het kerkdorp Altweerterheide gerealiseerd. De Landdag Altweerterheide is inmiddels in Limburg uitgegroeid tot een cultureel evenement, dat elk jaar weer duizenden bezoekers trekt.

Op zondag 1 september 2019 wordt nu voor de 22e keer het evenement “de Landdag Altweerterheide” georganiseerd. Een evenement waar veel mensen elk jaar weer naar uitkijken. Op het sfeervolle terrein bij de Heltenbosdijk 10 te Altweerterheide worden weer allerlei activiteiten georganiseerd.

Om 11:00 uur gaat het terrein open. De officiële opening zal om 13:30 op ludieke én spectaculaire wijze plaatsvinden.

De show van zo’n 250 oude tractoren en enkele tientallen oldtimers van Nederland, België en Duitsland vormen inmiddels een traditionele bekende factor in het programma van de Landdag Altweerterheide. Dit jaar kunt u o.a. tractoren vanaf begin vorige eeuw, een T-Ford uit 1922 en een Citroën Rosalie uit 1934 bewonderen.
Op het hoofdterrein zullen weer voortdurend demonstraties plaats vinden, waaronder:
Marieke Kodde die twee keer het drijven van schapen en loopeenden met haar border collie laat zien. U kunt de dieren later ook op het terrein bekijken.
De Voltigevereniging Hipp-Oss presenteert  met voltigeurs en hun paarden een grandioze show. Daarnaast zullen ze op diverse momenten een paardenclinic organiseren voor de gegadigden. Het belooft weer een heel gezellig spektakel te worden.
Scouting St. Maarten heeft weer een constructie gebouwd voor de jeugd te laten abseilen en organiseert ook nog allerlei andere activiteiten.

Op het terrein kan de bezoeker ook allerlei oude ambachten zien, zoals het spinnen van wol, het op ambachtelijke wijze maken van jam, een smid, sieraden maken en nog diverse andere handwerkzaamheden bewonderen.
Een anarchronische fotograaf wil eventueel een portretfoto maken met een grote houten camera uit 1890 die d.m.v. een historische 360 mm lens het plaatje op een digitale achterwand vastlegt. Het resultaat is een uniek zwartwit hoofd/schouders portret van 13×18 cm.

In de namiddag vindt uiteindelijk het defilé van tractoren en oldtimers plaats.
Kortom een leuk en gevarieerd programma voor jong en oud. Op het feestterrein kunt u ook eten en drinken. Tijdens deze dag zal het geheel ondersteund worden door livemuziek van o.a. de kapel “de Coconblazers” uit Nederweert en natuurlijk vanaf 17:00 met ons bekende Duo Double You M uit Altweerterheide.

Wij nodigen u van harte uit om deze dag te komen genieten van de goede oude tijd in de gezellige Limburgse sfeer als vanouds. Het totale programma kunt u vinden op www.landdag.nl

Vorig artikelAttracties, spectaculaire lasershow en prikkelarme kermis jubileert
Volgend artikelWaterskiën of Wakeboarden in het donker? Dat kan tijdens Dark Ride 2019.