Attracties, spectaculaire lasershow en prikkelarme kermis jubileert

NEDERWEERT – Van vrijdag 23 tot en met dinsdag 27 augustus staat Nederweert in het teken van de jaarlijkse kermis. Behalve gave attracties en een aantrekkelijk horecaprogramma kan iedereen dit jaar kennismaken met onze nieuwe burgemeester, Birgit Op de Laak. Daarnaast vieren we een bijzonder jubileum. De prikkelarme kermis vindt voor de vijfde keer plaats. Een lustrum dus! Tenslotte sluit de kermis voor het eerst af met een spectaculaire lasershow.

De grote Nederweerter kermis betekent plezier voor jong en oud uit heel Nederweert en omstreken. Tijdens de kermisdagen staan de attracties en kramen opgesteld op de Geenestraat, het Raadhuisplein en de parkeerplaats naast het gemeentehuis aan de Burg. Hobusstraat. Je kunt er zwieren, zwaaien, griezelen, iets lekkers eten én prijzen winnen. Kermis is een volksfeest bij uitstek waar je heerlijk kunt ontspannen en waar toch een gezonde spanning heerst. Ook dit jaar is er een mooi aanbod aan attracties samengesteld.

Attracties en kramen
Autoscooter, Break Dance, Fun house, Hang Over (schommel), Gravitron (Star Wars), Booster, Mad Mill, Rupsbaan, Polyp, Bungee trampoline, Draaimolen, Tea Cups xxl, Buggy, Familieachtbaan, Lucky Cranes, Pusher, Lijntrek/bussen, Rollo, Lucky Duck, Kamelen Derby, Big One (grote grijpkranen), Ballenfontein, Friet/hamburgers, Loempia, Suikerspin, Noten/popcorn, Snoep/nougat, Oliebollen/wafels, Spaanse Churros, Curly chips.

Programma

Vrijdag 23 augustus
FRIGHT NIGHT en Eurokortingsavond
Vanwege het grote succes van vorig jaar is er dit jaar opnieuw een FRIGHT NIGHT met Eurokortingsavond en een selfie winactie. Iedereen maakt kans op een kermispakket ter waarde van €50,-. Hoe….? Vanaf 20.00 uur bezoeken een aantal geheimzinnige FRIGHT NIGHT-wezens de kermis. Ze zorgen voor spanning en sensatie voor jong en oud! Durf jij met hen een selfie te maken en post je de foto op de Facebookpagina van kermis Nederweert, dan val jij misschien in de prijzen. De kermisattracties draaien op vrijdag vanaf 18.00 uur.

Zaterdag 24 augustus
Opening van de kermis
Zaterdag om 14.00 uur verricht wethouder Koolen, in aanwezigheid van burgemeester Op de Laak, de officiële opening van de kermis. Dat gebeurt bij de Autoscooter. Na de opening worden er een aantal vrijkaartjes verdeeld. Daarna maakt het gezelschap een rondgang over de kermis. De groep eindigt op het horecaplein. U bent van harte welkom om hierbij aan te sluiten.

Zondag 25 augustus
Familiedag
Zondag is vanaf 13.00 uur traditioneel de familiedag. Slenter langs de attracties, maak een rondje, eet eenhapje, waag een gokje. Kortom, beleef het kermisgevoel en de gezelligheid. Kinderen kunnen vanaf 15.00 uur gratis geschminkt worden bij de poffertjessalon.

Smaakvol praatje
Zowel kermiszondag als -maandag staat de nieuwe burgemeester van 16.00 tot 17.00 uur bij de oliebollenkraam op de kermis. Zij nodigt u van harte uit voor een ‘smaakvol’ praatje.

Maandag 26 augustus
Tukking & Talking
Maakt u liever kennis met de burgemeester buiten het kermisgedruis? Schrijft u zich dan in voor Tukking & Talking en maak een rondje door Nederweert met onze burgemeester in een tuk tuk. De 10 minuut durende ritten lenen zich prima voor een één-op-één kennismaking. De ritten vinden plaats tussen 17.00 en 20.00 uur en starten vanaf het Raadhuisplein.

Wilt u op deze informele en leuke manier kennismaken met burgemeester Op de Laak? Stuur dan voor vrijdag 23 augustus een mailtje naar [email protected]. Na opgave informeren we u over het exacte startpunt en het tijdstip waarop u bent ingedeeld.

Kermisloterijen
Kermismaandag is traditioneel ook de dag van de kermisloterijen met prachtige prijzen. De prijsuitreikingen vinden plaats bij de Autoscooter en worden verzorgd door de bekende Clown Desalles. Om 18.00 uur is de kinderloterij (0 tot 14 jaar). Om een van deze prijzen te kunnen winnen, dient men het lot uit het bonnenboekje in te vullen en vóór maandag 17.45 uur in de bus bij de Star Wars te deponeren. Om 20.30 uur worden de winnaars van de grote loterij bekendgemaakt. Om een van de prijzen te kunnen winnen, dient men het lot op de speciale kermispagina in het Weekblad voor Nederweert in te vullen, uit te knippen en vóór maandag 20.15 uur in de bus bij de Star Wars te deponeren. Mensen die aanwezig zijn, kunnen een prijs winnen. Is de winnaar er niet, dan wordt een nieuw lot getrokken. De overige spelregels staan op het lot. Maximaal één prijs per persoon. In de tijd tussen de loterijen laat Clown Desalles met veel ‘lol en plezier’ zijn leuke tovertrucs zien.

Dinsdag 27 augustus
Prikkelarme kermis viert lustrum
Wat ooit begon als een experiment is uitgegroeid tot een vast en zéér gewaardeerd onderdeel van het kermisprogramma: de prikkelarme kermis. Dit jaar viert de prikkelarme kermis het vijfjarig jubileum. Andere gemeenten volgen het voorbeeld van Nederweert en hebben ook een programma voor mensen waarvoor de reguliere kermis net teveel prikkels geeft.

Op dinsdag opent wethouder Cuijpers om 13.00 uur de prikkelarme kermis bij de Pusher op het Raadhuisplein. De middag is speciaal voor kinderen en volwassenen die moeite hebben met fel licht en harde muziek. Na de opening maakt onze nieuwe burgemeester samen met wethouder Cuijpers een rondgang over de prikkelarme kermis. In verband met het lustrum brengen de exploitanten de kermis dit jaar een beetje naar bewoners van zorgcentrum St. Joseph en cliënten van zorgboerderijen toe. Niet al deze mensen hebben de mogelijkheid om naar de prikkelarme kermis te komen. De kermisexploitanten trakteren deze bewoners op oliebollen.

Voor de prikkelarme kermis zijn dit keer cliënten van PSW, de gasten van de Zonnebloem, bewoners van zorgcentrum St. Joseph en de kinderen van PGZ met hun begeleiders uitgenodigd. De kermisexploitanten trakteren de genodigden op een rondje over de kermis. Aan het eind van het programma worden ze bovendien getrakteerd door de horecaondernemers op het horecaplein. Iedereen die niet tegen fel licht en harde muziek kan, is welkom op deze speciale kermismiddag tussen 13.00 tot 16.00 uur. Voor regulierebezoekers geldt dat de kosten voor eigen rekening zijn.

Symfonie van laser en vuur sluit kermis af
De afgelopen jaren werd de kermis traditioneel afgesloten met een vuurwerkshow. Dit jaar kiest de organisatie voor het eerst voor een ‘symfonie van laser en vuur.’ Volgens kermismeester Pierre Swinkels belooft de show een waar spektakel te worden. Op Youtube staan een aantal filmpjes van shows. Voor de lasershow wordt de parkeerplaats aan de Loverstraat op dinsdag tijdelijk afgesloten.

Mystery guest
Dinsdag wordt de kermis ook bezocht door een mystery guest! Kom naar de kermis en volg de Facebookpagina!

…………………………………………………………………………………………………………………………

Openingstijden kermis
Vrijdag van 18.00 tot 24.00 uur
Zaterdag van 14.00 tot 24.00 uur
Zondag van 13.00 tot 24.00 uur
Maandag van 14.00 tot 24.00 uur
Dinsdag van 13.00 tot 24.00 uur (13.00 tot 16.00 uur prikkelarme kermis)

Vorig artikelPECE Zorg wordt kennispartner van BAL voor komende drie seizoen
Volgend artikelLanddag Altweerterheide 2019