Herinrichting wijkpark Fatima vordert gestaag

WEERT – Men is in juni gestart met de eerste werkzaamheden rondom de herinrichting van het wijkpark Fatima. Tijdens de werkzaamheden is het wijkpark niet toegankelijk. De vernieuwing van het wijkpark is een initiatief van de bewoners van de wijk Fatima. Zij hebben samen met de gemeente een herinrichtingsplan gemaakt voor het gebied rondom het Fatima Huis.

De wijkraad heeft geld verzameld voor onder andere speeltoestellen, struiken en planten. De bewoners gaan zelf onderdelen van het wijkpark aanleggen en onderhouden. Wethouder Geert Gabriëls: ‘Door dit initiatief sluit het wijkpark straks helemaal aan bij de wensen van de bewoners. Maar niet alleen dat, ze nemen ook de verantwoordelijkheid voor een deel van het onderhoud op zich. Daarmee wordt het echt een park van en voor de wijk”.

Werkzaamheden
In het park komen nieuwe wandelpaden. Van bestaande paden worden de funderingen verwijderd. De verwijderde materialen worden weer hergebruikt als fundering voor de nieuwe paden. Vervolgens wordt het terrein opnieuw ingezaaid met graszaden. Deze werkzaamheden duren tot ongeveer 19 juli. Vanwege de herinrichting worden ook enkele bomen en struiken verwijderd. Dit is met de wijkraad afgestemd. Voorafgaand aan deze werkzaamheden is een flora- en faunacheck uitgevoerd. Tijdens de werkzaamheden is het wijkpark niet toegankelijk.

Aanplant nieuw groen De aanplant van het openbaar groen vindt plaats in het vierde kwartaal van dit jaar. Het gaat om heesters, hagen en circa 30 bomen. In het park staan straks veel meer verschillende soorten struiken en bomen, zoals een rand met bloeiende struiken en heesters aan de zijde van de Mariënhagelaan, dat zorgt voor meer biodiversiteit.

Speelvoorzieningen
Het bestaande trapveldje komt te vervallen. In de rest van het wijkpark blijft voldoende plek om te voetballen. De aanwezige speeltoestellen blijven staan. Wel wil de wijkraad deze in de toekomst te vervangen. Basisschool De Kameleon heeft plannen voor de herinrichting van het schoolplein die aansluiten bij de nieuwe inrichting van het wijkpark.

 

Vorig artikelDoorstart Henzo fotolijsten en albums Roermond
Volgend artikelWeert stad in het groen – 204/365