Kunst & Fatima Alive

WEERT – In het kader van “Fatima Alive”, hebben div. kunstenaars waaronder: Rina de Corti, Danielle Beckers en Gemma van Gennep en nog een aantal anderen zich van hun meest kunstzinnige kant laten zien. Op het gebied van Kunst en Cultuur hield dit stukje van het evenement in, dat er zich 10 kunstenaars mochten inspannen om 10 inwoners van de wijk Fatima te benaderen met het verzoekt of zij interesse hadden in, en ze het leuk zouden vinden om geïnterviewd te worden voor Fatima Alive. Naast dit persoonlijke interview, was het voor de kunstenaars de bedoeling dat zij de inhoudelijke tekst als het ware “vertaalden” naar een passend kunstwerk met begeleidende tekst over de geïnterviewde persoon. Dat kunstwerk kan van alles zijn. Hieruit voortvloeiend zou na voltooiing van het desbetreffende kunstwerk er een foto van worden gemaakt. De teksten en de foto’s zijn vervolgens geprint op groot formaat en zou bij de desbetreffende geïnterviewde persoon aan het pand komen te hangen zodat iedere voorbijganger het kan zien.

In de Coenraad Abelsstraat heeft Rina de Corti zich vanaf dinsdag 21 mei van haar meest kunstzinnige kant laten zien. Zij nam Rob Timmermans voor haar rekening en er volgde de een open en leuk, maar best persoonlijk interview. Hiervan is een tekst opgesteld en vervolgens in zij vol energie aan de slag gegaan. Een maand later, op 20 juni, heeft Rob zelf het kunstwerk gefotografeerd dat Rina de Corti voor het evenement heeft gemaakt. Diezelfde avond toonde hij zich eveneens bereid voor Danielle Beckers, die zelf ook erg druk was met het evenement, bij Rina thuis óók haar kunstwerk op de foto te zetten. Eerder had hij ook al het kunstwerk van Gemma van Gennep op de gevoelige plaat vastgelegd. Een aantal kunstenaars hebben zelf voor de foto’s gezorgd.

Als laatste heeft kunstenares Emmy van de Venne voor mooie prints gezorgd. Hiervan is er momenteel al een te zien aan de Coenraad Abelsstraat, nummer 1, waar Stichting PSW is gehuisvest.

PSW
Stichting PSW biedt ondersteuning en begeleiding in wonen, werken, dagbesteding en vrije tijd voor mensen met een beperking. Een aantal personen die er wonen en medewerkers nemen ook deel aan dit grote evenement.
Zo is inmiddels bekend dat:
– er fruitspiesjes te verkrijgen zijn
– United by Music “The Blues Sparks” treedt op;
– Client Jeroen Fonteijn gaat schilderen (+ een handtekening mag niet ontbreken);
– Noortje Duijsters zorgt voor ook wat muzikale omlijsting ter plaatse op haar keyboard;
– Judith Aarts heeft een vinger in de pap bij het nagels lakken. Zij lakt graag je nagels voor ieder die dit wil!
– Francien van Hugten (medewerkster) toont haar kunstwerken!
…en mocht je dorst hebben, is er tevens een glaasje sangria te verkrijgen!

Foto’s tijdens het evenement
Rob Timmermans, zelf óók cliënt bij PSW, zorgt ook nú weer voor een mooie sfeerimpressie.

Vorig artikelJCI Weert reikt cheques uit aan lokale sportverenigingen
Volgend artikelDagkrabbel 181/365