JCI Weert reikt cheques uit aan lokale sportverenigingen

WEERT – Zaterdagavond werden er tijdens het Running Dinner event van JCI Weert cheques uitgereikt aan de lokale sportverenigingen die geholpen hebben met de lootjesverkoop voor de Duckrace Weert.

Diegene die een cheque in ontvangst namen waren:

– HV Weert t.w.v. 1750;
– Rapiditas t.w.v 800 euro;
– SV Laar t.w.v. 250 euro;

Daarnaast werd ook de cheque uitgereikt aan Stichting Jarige Job, het goede doel van dit jaar. Zij konden een vette cheque met het mooie bedrag van 5772,02 euro in ontvangst nemen!

Foto’s: Rob Timmermans

Stichting jarige job
In Nederland zijn meer dan 61.000 kinderen die hun verjaardag niet kunnen vieren, omdat er geen geld voor is. Stichting Jarige Job helpt deze kinderen door het geven van een verjaardagsbox. Hierin zit alles wat nodig is voor een echte verjaardag thuis en op school.

Voor veel kinderen is een verjaardag met cadeaus, visite en trakteren op school vanzelfsprekend. Voor 61.000 kinderen in Nederland is dit niet het geval. Zij kunnen hun verjaardag niet vieren, omdat er thuis te weinig of zelfs geen geld voor is. Op de mooiste dag van het jaar krijgen deze kinderen geen cadeautje, hangen er geen slingers en ballonnen en kunnen zij niet trakteren op school. Uit schaamte melden ze zich soms zelf ziek.

Stichting Jarige Job trakteert kinderen uit de armste gezinnen op een onvergetelijke verjaardag. Wij geven geen geld, maar een verjaardagsbox vol met versiering, traktaties voor de klas en leraren, wat lekkers voor de visite en natuurlijk een mooi cadeau.

Stichting Jarige Job is in 2010 geboren geïnspireerd door de eerste verjaardag van Maas Lloyd, zoon van Huib Lloyd en Barbara Kathmann. Door het aantal overweldigende cadeaus dat Maas op zijn eerste verjaardag kreeg, bedachten Huib en Barbara hoe dit er in arme gezinnen aan toe ging. Dat de situatie in een rijk land als Nederland zo dramatisch was en is, hadden zij nooit kunnen vermoeden.

Tekst en foto’s: Rob Timmermans

Vorig artikelGeslaagd Rogstaekers hockey toernooi
Volgend artikelKunst & Fatima Alive