De stadstriathlon zit er op!

WEERT – Een sfeerimpressie van stadstriathlon Weert. De prijswinnaressen van de Ouder-kind en Aspiranten-wedstrijd én de wielrenners (vrouwen) en de zwemmers. 

Om 20:00 uur zit het erop. De Stadstriatlon en de daaraan gekoppelde nevenactiviteiten zijn vanaf een uur of zes officieel aan de slotceremonie begonnen. Daarnaast zijn er al opruimwerkzaamheden gestart. Borden en doeken met de reclames van sponsoren, de dranghekken en tal van andere zaken worden in razend tempo weggehaald.

Men kan nog nagenieten met optredens op het podium dat op het Bassin staat. Veel sporters verlieten goedgemutst het terrein ook weer. Onderweg passeerden mij groepjes renners, fietsers of zwemmers van allerlei komaf. De deelnemers praatten nog wat na over het verloop en een enkeling leek begrijpelijkerwijs ook wat minder tevreden. Zo gaat dat nou eenmaal. Het blijft sport.

Maar wat was het een evenement! EK, Triatlon, Wandel Fun, Glow Run en de Glow Party met DJ Admin! En niet te vergeten natuurlijk een heuse Duckrace en om dit alles heen hing een heerlijke sfeer, afwisselend (mooi) weer én veel optredens, prijsuitreikingen. Last but not least: Foodstock! Hoewel het evenement later startte, heeft men ook hier van het weer en de hapjes en drankjes zeer zeker genoten! En wat een organisatie kwam erbij kijken! Een dikke pluim, uiteraard ook voor hen. Voor velen een geslaagd groots evenement dat Weert zeker op de kaart gezet heeft de afgelopen dagen. Velen hopen dan ook op een spetterend, sportief vervolg, want het enthousiasme zat er goed in!

Foto’s en tekst: Rob Timmermans

Vorig artikelNMC Café over voedsel
Volgend artikelNederweert stad in het groen – 161/365