NMC Café over voedsel

WEERT – Het NMC Café haakt hiermee in op het project Jong Leren Eten, dat de afgelopen maanden heeft plaatsgevonden op Het Kwadrant en het NMC. Eerstejaars leerlingen hebben lokale producten gekocht, klaargemaakt en geproefd.

Jong Leren Eten is onderdeel van de nationale voedselagenda en wil kinderen in de kinderopvang en het onderwijs voedselvaardig maken. In het project leren de jeugd/jongeren over gezonde voeding voor henzelf én de aarde, zodat ze zelf gezonde en duurzame voedselkeuzes kunnen maken. De laatste jaren is er een toename van overgewicht en chronische ziekten te zien. De gezondheidsverschillen worden groter. Evenals de druk van de landbouw en vleesproductie op het klimaat. Allemaal redenen om jonge mensen voedselvaardig te maken.

Voor het tweede NMC Café op 16 juni zijn als gasten uitgenodigd de Limburgse coördinatoren Jong Leren Eten Truusje Diepenmaat (adviseur gezondheidsbevordering) en John Steijns (consulent NMC Maastricht), Gunter Aerts (docent van Het Kwadrant), Jaap Tak (vrijwilliger NMC en chef-kok), Eric van der Putten (agrariër) en Ron Geurts (stichting Herenboeren). Daarnaast is er livemuziek van Janneke Verspagen op fluit.en een kleine proeverij.

BRONNMC Weert
Vorig artikelDagkrabbel 160/365
Volgend artikelDe stadstriathlon zit er op!