Zwem4daagse in Weert; Blijven zwemmen voor plezier en veiligheid

WEERT – Van 24 juni tot en met 28 juni organiseert Zwembad De IJzeren Man in samenwerking met Reddingsbrigade Weert, ZPC De Rog, De IJsberen en de Koelekopkes de Zwem4daagse bij Zwembad De IJzeren Man. Zwem4daagse is een sportief evenement voor jong en oud waarmee wordt gestimuleerd om te blijven zwemmen.

Nederland is een echt waterland, we leren zwemmen voor onze veiligheid in en om het water. Het evenement is bedoeld voor jong en oud. Voor kinderen is het belangrijk om ook na het behalen van het zwemdiploma vaak te zwemmen en de aangeleerde vaardigheden te oefenen. Plezier en veiligheid gaan prima samen. Daarom organiseert Zwembad De IJzeren Man van maandag 24 juni tot en met vrijdag 28 juni de Zwem4daagse. Het is een sportieve activiteit om samen met vriendjes, familie of klasgenoten aan mee te doen. Zwemmen en bewegen in het water is ook nog eens leuk en super gezond.

Tijdens de Zwem4daagse zwemmen de deelnemers 4 dagen een afstand van 250m of 500m per dag. Als beloning voor hun prestatie krijgt iedereen op de laatste dag een medaille. Naast het zwemmen zijn er ook allerlei leuke activiteiten te doen.

Feestelijke opening
Op maandag zal er een feestelijke opening plaatsvinden door Wethouder Tessa Geelen. Dinsdag staat in het teken van het thema gezondheid. Voor de verkoeling is er op woensdag ‘ijsjesdag’.

Op donderdag zullen er verschillende demonstraties waterskiën plaatsvinden. Op vrijdag zal de zwemvierdaagse muzikaal worden afgesloten en zullen de medailles en oorkondes worden uitgereikt door o.a. Gaan voor Goud; Jip van Assendelft en Danique Klomp (sporttalent van het jaar). Daarnaast krijgen alle deelnemers op vrijdag toegang tot het binnenbad, waar om 19:00 uur het zwemvierdaagse discofeest losbarst.

Het hele jaar door worden er op verschillende plekken in het land een Zwem4daagse georganiseerd vooral in de maanden juni, juli en oktober. Dit seizoen zullen ruim 60.000 mensen in Nederland deelnemen.

Meedoen
Geïnteresseerden kunnen zich opgeven middels een inschrijfformulier die men kan krijgen bij het zwembad. Ook online inschrijven is mogelijk. Ga daarvoor naar www.zwembadweert.nl

Er kan dagelijks gestart worden van 10:00-10:45 uur en van 15:30 tot 19:15 uur.
De kosten voor deelname bedragen €7, per persoon bij voorinschrijving. Opgeven op 24 of 25 juni kost €9,- per persoon.

Vorig artikelOfficiële uitslag jubileumloterij ‘Philips van Horne’
Volgend artikelSuccesvol Provisus Theatercollege met Diederik Jekel in het Munttheater