Prachtige afsluiting van het NK voor Tensor Turners

Niels NEDERLANDS KAMPIOEN op Brug en ZILVER op Rek. Stan BRONS op Ringen

WEERT/ALKMAAR – Afgelopen weekend was het de climax van het turnseizoen, de finales voor het Nederland Kampioenschap. Voor deze finales moesten de heren van Tensor helemaal afreizen naar Sporthal De Meent Bauerfeind in Alkmaar.
Op zaterdag waren er de meerkamp finales waarvoor 1e divisie instappers Niels Boelens en Stan Smits van Waesberghe en de 1e divisie senior Jasper Versantvoort zich hadden geplaatst.

Beste wedstrijd van het seizoen
In de ochtend mochten Stan en Niels aantreden voor hun meerkampfinale. Wat was dat gaaf om in de finale te staan! Op voltige werden de oefeningen strak geturnd en bij de ringen kregen beide mannen een half punt bonus omdat ze hun krachtstukje zo gecontroleerd uitvoerden Sprong ging goed en iedereen was heel tevreden over de punten. Brug ging super, Niels had zelfs een vol punt bonus. Bij de rekstok scoorden ze allebei even veel en ook op vloer werden prachtige oefeningen geturnd. Toen was het wachten op de uitslag. Niels is uiteindelijk 6e geworden met een mooi puntentotaal. Helaas niet genoeg voor een medaille, maar hij was heel tevreden met deze wedstrijd. Stan is uiteindelijk 12e geworden. Beide mannen hebben laten zien wat ze waard waren en turnden hun beste wedstrijd van het seizoen.

Aansluiting na promotie een feit voor Jasper
Na zijn promotie had Jasper voor dit seizoen één doel gesteld en dat was de aansluiting zoeken bij de senioren van de 1e divisie. Hierin is hij al geslaagd door zijn deelname aan de meerkampfinale en de toestelfinale van zondag. De wedstrijd begon op brug met een zeer nette oefening. Rekstok ging  volgens plan en de oefening werd helemaal uit geturnd. Vloer, welke werd geopend met zijn huizenhoge dubbelsalto voorover, werd in dezelfde lijn door geturnd, Jasper zat heel lekker in de wedstrijd.
Toen kwam voltige, zijn favoriete toestel. Hij begon aan zijn oefening en deze was perfect. Zo goed dat hij hier een “monster” score behaalde. De wedstrijd werd verder prima uit geturnd op ringen en sprong.
Tevreden over zijn eerste seizoen én dat de aansluiting bij de 1e divisie senioren een feit  is sluit Jasper het seizoen af met een prachtige 8e plaats op het NK.

Op zondag waren er de toestelfinales. Hier mochten voor Tensor Turnen ook weer aantreden de 1e divisie instappers Niels Boelens en Stan Smits van Waesberghe en de 1e divisie senior Jasper Versantvoort. Voor de 2e divisie jeugd Kay Driessen, voor de junioren Rik Kneepkens en Coen Gielen en de senior Joël Thanos.

Goud, zilver en brons voor Niels en Stan
Stan had zich geplaatst voor ringen en brug en Niels voor ringen, brug en rekstok
De wedstrijd begon op ringen en Niels mocht gelijk de spits afbijten. Hij turnde een prima oefening, met hier en daar toch een klein missertje. Stan turnde héél netjes en kreeg een mooie score. Uiteindelijk bleek het punt van Stan hoog genoeg voor de bronzen medaille. 3e beste van Nederland wat een prestatie.
Het tweede toestel was brug. Stan steeg boven zichzelf uit met de mooiste oefening van het seizoen en scoorde heel wederom hoog. Hiermee stond hij voorlopig op de 3e plaats en alleen Niels moest nog turnen. Niels deed het supergoed en, met zijn volledige moeilijkheidsgraad en het volledig punt bonus, behaalde hij de eerste plaats, GOUD. Een persoonlijk record en de titel NEDERLANDS KAMPIOEN op de brug voor Niels. Stan eindigde op een mooie 4e plaats.
Nog helemaal in extase van blijdschap moest Niels door naar zijn laatste finale de rekstok. Afgelopen weken heeft hij zijn oefening nog moeilijker gemaakt door te eindigen met een salto en deze lukte heel erg goed. Hij verdiende hiermee een mooie score en mocht hij de zilveren medaille in ontvangst nemen, 2e beste van Nederland op de rekstok.

Zilver voor Coen en Rik
In de tweede wedstrijd van zondag kwam Rik op brug, Kay op sprong en Coen op ringen in actie.
Rik, junior I 2e divisie, mocht meteen in de eerste ronde starten. Hij turnde een extra moeilijke brugoefening mét een verbeterde afsprong waardoor zijn D-score (het punt voor de moeilijkheid) veruit het hoogste was van zijn hele categorie. Hiermee werd hij 2e van Nederland op het toestel brug en kreeg  Rik de zilveren medaille omgehangen.
Coen, ook junior I 2e divisie, turnde de eerste toestelfinale ever. Zijn oefening ging heel erg goed maar na hem moesten nog vier turners. Uiteindelijk won Coen zilver, ook de 2e plaats voor Coen.
Kay, uitkomend bij de jeugd 2e divisie, had zich geplaatst voor de sprongfinale. Ook hij heeft de afgelopen weken zijn programma verzwaard en nog een gehoekte tsukahara geleerd. Helaas was het geluk vandaag niet aan Kay zijn zijde en was de landing niet perfect. Hij moest genoegen nemen met de 5e plaats wat toch een hele mooie prestatie is.

Zilver voor Joël
In de laatste wedstrijd was het de beurt aan de senioren Jasper en Joël.
1e divisionist Jasper mocht als eerste zijn brugoefening laten zien. Zijn oefening lukte heel soepel, waarbij de enige echte fout een grote pas was bij zijn afsprong. Helaas was zijn score in dit sterke deelnemersveld niet voldoende voor eremetaal en werd hij 6e.
Joël had zich geplaatst voor de vloerfinale 2e divisie senior. Zijn oefening verliep heel goed, hij ‘stickte’ zijn nieuwe dubbelsalto achterover en kon de rest van zijn series ook goed door turnen. Uiteindelijk kwam hij uit op de tweede plek en sluit hij het seizoen af met een zilveren medaille.

De turners, trainers en supporters hebben met volle teugen genoten van de finales van het turnseizoen 2018-2019. Iedereen, met of zonder eremetaal, ging met een voldaan en tevreden gevoel huiswaarts. Tensor Turnen Weert is trots op de passie en inzet van de turners en trainers en de hierdoor behaalde resultaten. Het is nu even nagenieten en dan weer de volle focus richting het nieuwe seizoen. Proficiat Heren.

Voor meer info www.tensorturnenweert.nl of https://www.facebook.com/tensorturnenweert

Vorig artikelDagkrabbel 146/365
Volgend artikelWeert nipt onderuit tegen promotiekandidaat